Kategoriler: Genel

2025 iPhone SE göz kamaştıracak!

iPhone SE son olarak 2022 senesinde güncellendi. Şimdi, 2025 senesinde piyasaya çıkması beklenen yeni SE için konuşulan özellikler ise aleti daha görmeden çekici kılıyor.
Bilhassa çağıl bir iPhone özelliklerine, amiral gemisi aygıt parası ödemeden haiz olmak istiyorsanız, 2025 iPhone SE sizi üzmeyecek benzer biçimde duruyor.
Nispeten modern bir dış kasa ve Apple Intelligence özelliklerini kullanabilen bir aygıt… Kesinlikle paranızın hakkını verebilir!

iPhone SE 2025, iPhone 14’e benzeyecek

iPhone’un giriş seviyesi cihazındaki en büyük değişim, dış kısmında olacak. Home tuşu sonunda geride kalıyor ve iPhone SE de “tam ekran” cihazlardan biri olacak.
Cihazın iPhone 14 kasasına haiz olacağı geçtiğimiz senenin sonlarında haberleştirilmişti. Doğal arka kapakta iki değil, bir tek bir kamera yer alacak.
LCD ekran da yerini OLED ekrana bırakacak. Bu ekran iPhone 14’te yer alsa da, aslına bakarsak iPhone 13’te de aynı ekran vardı.
Bu senenin başlarında sızan 3 boyutlu çizimler de, cihazın dışının bu şekilde olacağını doğruluyor.

iPhone SE, Apple Intelligence’i çalıştırabilecek mi?

Yeni modelin hangi işlemci ile çalışacağı sorusu şimdilik yanıtsız, sadece Bloomberg’den Mark Gurman 2025 model iPhone SE’nin Apple Intelligence’i çalıştırabileceğini söylüyor:
“Apple, 2025’in başı kadar erken bir sürede yeni iPhone SE’yi tanıtmış olacak. Giriş seviyesi cihazın 2022’den bu yana ilk güncellemesi. Bu model iPhone 14’e benzeyecek, yeni bir OLED ekran cihazın ön yüzünün tamamını kaplayacak. Ve Apple Intelligence’e haiz olacağına da kati gözüyle bakabilirsiniz.”

Sadece altını çizmekte yarar var, Mark Gurman’ın sözleri herhangi bir kaynağa dayanmıyor ve bir tek bir tahmin. Gene de, Apple’ın 2025 senesinde piyasaya süreceği telefonu (giriş seviyesi bile olsa) yeni Siri ve YZ özelliklerinden yoksun bırakması pek ihtimaller içinde değil.

Fiyatı ne olacak?

Apple’ın iPhone SE 2025 fiyatını artıracağı da konuşuluyor. Türkiye fiyatı 28 bin 999 TL olan giriş seviyesi iPhone SE’nin ABD fiyatı 429 dolar şu demek oluyor ki ortalama 14 bin 300 TL. Bu fiyatın 469 (15 bin 700 TL) ve 499 dolara (16 bin 700 TL) çıkabileceği belirtiliyor.
Bu ihtimaller içinde fiyat artışına karşın, 2025 model iPhone SE tek kamera ile yetinen ve Dynamic Island yerine “çentik” tercih edenleri mutlu edecek bir fiyata haiz olacak benzer biçimde duruyor.

iPhone 14 tarih olabilir

Apple, tipik olarak iki senelik cihazlarını satışta tutmayı sürdürüyor. Şu anda iPhone 13 hâlâ Apple’dan satın alınabilir durumda.
iPhone 16 serisi çıktığında da, iPhone 14’ün satışta kalması planlanıyor. Sadece 2025 iPhone SE’nin, iPhone 14 ile benzerlikleri göz önüne alındığında, SE piyasaya çıktığında, iPhone 14 satıştan çekilebilir.


9to5mac haberini Erinç Eröz Türkçeleştirdi

Bul-Tikla

Son Yazılar

En iyi cinsellik tavsiyesi: Konuşmak (Yapması en zor olan)

Söz mevzusu cinsellik ve evlilik olduğunda uzmanların üstüne basa basa söylediği şeyler var: Birbirine karşı…

3 saat ago

Don Toliver – New Drop Şarkı Sözü

[Chorus] Got two girls in the cut And I don't know what to do I…

5 saat ago

Samsung şimdi de “sarılabilen” bir telefon üzerinde çalışıyor

Huawei'nin arkasında kalmak istemeyen Samsung'un, oldukca büyük bir akıllı telefon üretme ardında olduğu iddia ediliyor.…

10 saat ago

HUAWEI WATCH D2 – İlk Bakış: Bakanlık onaylı tansiyon ölçen akıllı saat

Huawei'nin gerilim ölçen saati Watch D yenilendi. Hem de bu sefer Türkiye Cumhuriyeti Sıhhat Bakanlığı'ndan…

16 saat ago

Sagopa Kajmer – Eski Bıçaklar Yeni Kesikler Sözleri

Sagopa Kajmer – Eski Bıçaklar Yeni Kesikler ŞARKI SÖZLERİ Orda dur,ora benim sınır olur,geçenin haline…

23 saat ago

HUAWEI MatePad Pro ve MatePad 12X – İlk Bakış: Yeni HUAWEI tabletleri denedik

Huawei, en yeni çıkan ürünlerini tanıttı ve Mashable Türkiye olarak bu ürünleri tecrübe etme fırsatına…

23 saat ago