Katlanabilir cihazlar ve yeni ‘İnce’ iPhone 17

Apple’ın yakın gelecek için büyük planları var şeklinde görünüyor. Hatta kısa sürede gelen bilgilere nazaran bu planlar birazcık fazla iyimser.

Ne kısa süre içinde gerçekleşecek iPad etkinliğinden, ne de 10 Haziran’daki WWDC etkinliğinden bahsediyoruz. Hatta Eylül’de yapılması beklenen iPhone 16 lansmanını da geçin. Gözümüz daha da ilerde.

iPhone 17 Slim

Haitong International Securities analisti Jeff Pu’nun iddiasına nazaran, 2025 senesinde iPhone serisiyle ilgili gözle görülür mühim değişimler yaşanacak. Gelen bilgilere nazaran Apple, serinin “Plus” modelini yeni bir “Slim” modeliyle değiştirecek. Doğrusu 2025 yılındaki iPhone serisi, iPhone 17 Pro, iPhone 17 Pro Max, iPhone 17 ve iPhone 17 Slim’den oluşacak. Hemen hemen bu “Slim” modeliyle ilgili bir informasyon yok, sadece standart iPhone modellerinden daha ince olması -haliyle- planlanıyor.

Pu’ya nazaran iPhone 17 serisi cihazlar, fazlaca daha “karmaşık” bir alüminyum tasarıma haiz olacak. Doğal ki iPhone 17 Pro Max’in gene ötekilerden değişik olarak titanyumdan üretilmesi planlanıyor. Bunun haricinde Apple’ın yeni “metalens” teknolojisi yardımıyla Face ID sensörünün boyutunu büyük oranda küçültmesi yardımıyla Dinamik Ada bölümünün, Pro Max modelinde fazlaca daha ufak olacağı söyleniyor.

Son olarak Pu, iPhone 17 ve iPhone 17 Slim’in 8GB belleğe ve A18 ya da A19 işlemciye haiz olacağını, iPhone 17 Pro ve Pro Max’in ise 12GB hafıza ve Apple’ın A19 Pro işlemcisiyle geleceğini söylüyor. Her dört modelin de 24 megapiksellik bir selfie kamerasıyla şu anki modellerdeki 12MP’lik kameraya iyi bir güncelleme alacağı da söylentiler içinde.

Katlanabilir telefon

Pu’nun öteki Apple cihazlarıyla ilgili beklentileri daha da çılgınca. İddiasına nazaran Apple, 2025’in sonlarına doğru 20.3 inç’lik katlanabilir bir aygıt için toplu üretimi artıracak. Bu cihazla ilgili detaylardan da daha önce bahsetmiştik. Firmanın 2026’nın sonlarına doğru da katlanabilir bir iPhone çıkaracağını söylüyor.


Stan Schroeder’in haberini Özgür Yıldız Türkçeleştirdi.

Site Footer