Meta, Slack’ın rakibi ‘Workplace’i kapatıyor, peki neden?

Meta, suni zekâ ve Metaverse’e öncelik vermeyi sürdürdükçe, kaçınılmaz olarak başka ürün ve özelliklerine de veda etmeyi tercih ediyor.

Şirket fişini çekeceği bir ürünü duyurdu: firmalar için hususi toplumsal ağ platformu olan Workplace. TechCrunch haberi Salı günü duyurdu peşinden Meta da bunu doğruladı.

Meta sözcüsü açıklamasında “Meta’da Workplace’i sona erdiriyoruz böylece YZ geliştirmeye ve emek harcama şeklimizi temelden değiştireceğine inandığımız metaverse teknolojilerine odaklanabileceğiz” dedi ve şu şekilde devam etti: “önümüzdeki iki yıl süresince Workplace kullanıcılarımıza Meta’nın tek tercih etmiş olduğu geçiş ortağı olan Zoom’un Workvivo ürününe geçiş yapma seçeneği sunacağız.”

Workplace nedir?

Workplace, Slack ve Microsoft Teams’in rakibi konumunda, kısaca benzer bir hizmet kullanmak isteyenler için başka seçenekler bulmak da mümkün. Workplace temelde Feysbuk hissini yansılamak ediyor ve şirketlere hususi toplumsal ağ benzeri bir platform sunuyor, öteki alternatifler bunu pek sağlayamıyor.

Meta, Workplace’in 2025 yılı Ağustos ayına kadar devam edeceğini deklare etti. Bu aşamada Meta Workplace’i yalnız okunabilir duruma getirecek, kullanıcılar gönderilerine erişebilecek, yeni gönderi oluşturamayacak. Mayıs 2026’da da Workplace tamamen kapanacak ve içerikler kaldırılacak.

2016 senesinde oluşturulan ve “İşyeri Feysbuk’u” olarak adlandırılan Workplace, 2026’da kapatıldığında 10. senesinde olacak. 2021 senesinde Meta Workplace’in yedi milyon ücretli kullanıcısı bulunduğunu söylemişti. Sadece platformun artık firmanın yönlendiği YZ ve Metaverse odaklı doğrultuda yeri olmadığı belirtiliyor.

Senelerdir Workplace’i kullanan şirketlerin muhtemelen platformda oldukça ciddi boyutta verisi var, ki bunu da korumak isteyeceklerdir. Muhtemelen bu yüzden Meta kapanma tarihinin 2 yıl sonrasında bulunduğunu deklare etti.


Matt Binder’ın haberini Erinç Eröz Türkçeleştirdi

(Toplam: 1, Bugün: 1 )

Site Footer