Apple, gelecekte iPad logosunu değiştirebilir!

iPad, temelde “dik” tutulması için üretilmiş bir aygıt olarak hayata merhaba dedi. Sadece Apple aleti artık bir dizüstü bilgisayar dengi olarak pazarladığı için, kullanıcılar onunla daha oldukca yatay halde etkileşime giriyor.

Bunun en mühim sebeplerinden biri de Magic Keyboard. Peki Apple iPad tabletlerinin arka tarafındaki elma logosunu değiştirecek mi?

Gelecekte iPad logoları değişebilir

Apple Endüstriyel Tasarımcısı Molly Anderson ile röportaj meydana getiren Numerama, iPad’in kılıfta ya da klavye ile kullanılırken logosunun “ters” durmasını sordu. Anderson, gelecekte “bunun değişebileceğini” söylemiş oldu ve dikey logonun sonsuza dek bu şekiide kalmayacağını belirtti.

Tassarımcı iPad cihazların “her yönde” kullanılabileceğinin altını çizerken, son yıllarda yatay kullanımın arttığını da kabul etti.

Doğal bu oldukca muğlak bir cevap, sadece Apple çalışanları bu tür röportajlarda söylemeyecekleri şeylerle ilgili asla data vermemeyi tercih ediyor. Fakat Anderson’ın muğlak yanıtı bile, şirket içinde logonun doğrultusunun değişmesine dair konuşmalar bulunduğunu gösteriyor.

2022 senesinde 10. nesil iPad’in piyasaya çıkması ile, Apple ön kamerayı ekranın ortasına taşımıştı. Doğal ki bu yatay kullanım arttığı için alınmış bir kararmış oldu. Yeni tanıtılan M2 iPad Air ve M4 iPad Pro’nun da kamerası da aynı şekilde konumlandırıldı.

Ek olarak iPadOS 14.5’ten bu yana, aygıt açılırken beliren Apple logosu da, cihazın o anda tutulduğu doğrultuya bakılırsa değişiyor.

Doğal ki cihazın arka kısmındaki elma logosunun yön değiştirmesi yalnız kozmetik bir değişim olacak, sadece gene de ürünün hedeflendiği pazara daha kuvvetli bir sinyal olma anlamı taşıyabilir.


9to5mac haberini Erinç Eröz Türkçeleştirdi

(Toplam: 1, Bugün: 1 )

Site Footer