iPhone’da emojileri de YZ üretecek!

Google, Microsoft ve OpenAI benzer biçimde teknoloji devleri, yakınlarda düzenledikleri etkinliklerde suni zekâ alanından büyük güncellemeler paylaşıyor fakat bir şirket YZ mevzularına neredeyse asla girmiyor: Apple.

Sadece şimdi Bloomberg’den Mark Gurman’ın haberine gore, yepyeni bir YZ özelliği yeni iPhone güncellemesi olan iOS 18’e gelecek.

Gurman’a gore, Apple şu anda kullananların üretici YZ kullanarak hususi emojiler yaratabilecekleri bir program geliştiriyor.

YZ, iPhone üstünde hususi emojileri iyi mi yapabilecek?

Gurman’ın haberinde özelliğe dair oldukca fazla detay yok, bunun yerine bazı temel bilgiler yer ediniyor.

Bu YZ emoji üretme yazılımı ile, kullanıcılar bir tek metin temelli komut ile değişik durumlar için istedikleri emojileri yaratabilecekler.

Apple bir taraftan da Unicode Consortium’dan gelen son emojileri cihazlarına eklemeyi sürdürüyor, parmak izi ve bir arp bunlar içinde bulunuyor. Artık kullananların bu emojilere bağlı kalması gerekmeyecek benzer biçimde duruyor, bundan sonrasında kendi gereksinimlerine gore emojileri yaratıp, kullanabilecekler.

YZ tarafınca üretilen emojiler Apple’ın öncüsü olduğu bir alan değil. App Store üstünde bol miktarda üçüncü parti seçenek mevcut. Fakar bu ürünler genel anlamda ücretli. Apple kendi hizmetini iOS içine entegre ederek, başka bir hizmete abone olma ihtiyacını ortadan kaldıracak.


Matt Binder’ın haberini Erinç Eröz Türkçeleştirdi

(Toplam: 1, Bugün: 1 )

Site Footer