iOS 18’de Mail uygulaması da “yenilenecek”

iOS 18’de Mail uygulamasının ciddi bir YZ güncellemesi alacağı söyleniyor. Bu iddianın doğruluğunu ise WWDC 2024 etkinliğinde öğreneceğiz

Şimdilik AppleInsider’ın kaynaklarına güvenebiliriz, zira teknoloji devinin Mail uygulaması için pek oldukca yeni özellik sunmaya hazırlandığı söyleniyor.

AppleInsider’a bakılırsa, iOS 18’de Mail uygulamasına gelecek üç ana özellik var.

iOS 18 Mail: iPhone’larda göreceğimiz 3 yeni özellik

Peki iOS 18 ile hangi özellikleri göreceğiz:

1. Daha iyi arama neticeleri

Mail uygulaması, Apple’ın aygıt üstünde çalışacak ‘Ajax’ adlı geniş dil modeli yardımıyla daha kullanışlı ve çeşitli arama neticeleri sunabilecek. Bunun sebebi bu sonuçların Kişiler ve cihazda depolanan dokümanlardan da veri içerebilecek olması.

2. Yeni ‘Akıllı Cevap’ özelliği

Gene Ajax ile çalışacak olan ‘Akıllı Yanıtlar’, kullanıcılara suni zekâ tarafınca üretilen “anında” yanıtlardan faydalanabilmesini sağlayacak. Bu özelliğin Mesajlar ve Siri için de çalışabileceği konuşuluyor.

Google Gemini ve Microsoft Copilot’ta olduğu benzer biçimde, YZ destekli elektronik posta, göndereceğiniz mesajın üslubunu da belirleme şansınız bulunacak. Mesela, bir metnin daha ustalaşmış bir tona haiz olmasını sağlayabileceksiniz.

3. Daha iyi elektronik posta kategorizasyonu

Makine öğrenmenin kullanıcının elektronik posta içeriklerini çözümleme etmesiyle, iOS 18’deki Mail uygulaması, elektronik postaları kategorilere bölme mevzusunda Gmail’e benzer bir noktaya gelecek. AppleInsider’a konuşan kaynaklar, kabul edilen kategorileri şu şekilde sıralıyor:

  • Haberler
  • Tecim
  • Tanıtımlar
  • Toplumsal
  • Alışveriş
  • Öteki

Mesela, X gönderinize gelen yanıtlara dair elektronik posta bildirimleri “Toplumsal” sekmesi altına düşerken, New York Times aboneliğinizle ilgili elektronik postalar “Haberler” sekmesine düşecek.

iOS 18’in iPhone kullanıcılarına neler sunacağına dair daha detaylı bilgiye iOS 18 haber derlememizden ulaşabilirsiniz.


Kimberly Gedeon’un haberini Erinç Eröz Türkçeleştirdi

(Toplam: 1, Bugün: 1 )

Site Footer