Gemini ve diğer YZ araçlarına da kapı açık

Apple, ürünlerine öteki firmaların suni zekâ modellerini eklemeyi bitirmiş değil.

Yazılım Mühendisliği Kıdemli Başkan Yardımcısı Craig Federighi, Google Gemini’nin önünde sonunda “Apple Intelligence” adlı YZ özellikleri içine gireceğini söylüyor. Federighi bunun anlamını ya da ne vakit gerçekleşeceğini belirtmese de, yeni duyurulan ChatGPT entegrasyonu şeklinde çalışacağını kestirmek kolay olsa gerek.

Federighi şöyleki diyor: “Gelecekte bu entegrasyonları, Google Gemini de dahil öteki modellerle yapmayı hevesle bekliyoruz.”

Yeni duyurulan ve YZ desteği alan Siri, eğer onun geçerli sorguya daha iyi cevap vereceğini düşünürse, kullanıcısına ChatGPT’ye erişme önerisi sunuyor. Kuramsal olarak, Google Gemini entegrasyonu da bu şekilde çalışacaktır, sadece Federighi’nin bu kısa cümlesinden kati bir netice çıkarmak zor.

Hatırlatalım, bu özellikleri kullanabilmek için iPhone 15 Pro ya da daha yeni bir aygıt yada minimum M1 işlemcili bir iPad ya da MacBook kullanmanız gerekiyor. Şu demek oluyor ki kullananların çoğunluğu, özellikler bu senenin sonlarında yayınlandığında, onlara erişemeyecek.


Alex Perry’nin haberini Erinç Eröz Türkçeleştirdi

(Toplam: 1, Bugün: 1 )

Site Footer