iOS 18 ile iPhone pili nasıl daha verimli kullanılır? Hassas ayarlar geldi…

Bu hafta geliştiricilere yönelik olarak beta sürümü sunulan iOS 18, iPhone’unuzun piliyle ilgili daha iyi bir kapsamlı bakış sunmak için çeşitli seçeneklere haiz. Doğal bununla beraber pil sağlığınızı korumak için de daha çok yöntem sunuyor.

Eğer iPhone’unuzda Ayarlar > Pil menüsüne girerseniz, telefonunuzun şarj grafiğinde bazı kısımların turuncu renkli bulunduğunu görmüş olacaksınız. Bu turuncu kısımlar, telefonunuzun yavaş bir şarj cihazıyla şarj edildiğini gösteriyor.

Bununla beraber iPhone’unuzu yavaş bir şarj aletine taktığınızda da bir bildirim alıyorsunuz. Sadece bu bildirimin çıkması için şarj aletinin ne kadar yavaş olması gerektiğiyle ilgili bir informasyon bulunmuyor. Bildirimde bununla beraber size daha çok informasyon sunulacağını belirten bir buton da görünüyor, sadece hemen hemen bu butona basıldığında bir sayfa açılmıyor.

Eğer %80’e kadar şarj sizin için düşükse, seçebileceğiniz fazlaca daha çok seçenek iOS 18’le geliyor.

Bununla beraber Ayarlar > Pil > Şarj Etme kısmından da iPhone’unuz için bir şarj limiti belirleyebiliyorsunuz. Yüzde 80 ila yüzde 100 içinde yüzde 5’lik dilimlerle belirlenebilen bu limit yardımıyla pil sağlığını koruma hedefleniyor. Daha ilkin de benzer bir özellik sunan iOS, öncekinde yalnız yüzde 80’lik seçeneği aktifleştire tercihini sunuyordu.

Pil sağlığı mevzusunda genel kanı, pili %100′ şarj etmeyip, %80’e kadar şarj ederek, pilin kalan %20’lik kısmının ömrünü korumak yönünde. Sadece bazıları için %80’lik şarj kafi olmayabiliyor. Bu yüzden de bir tık daha yüksek oranda şarj, sizin için daha uygun olabilir.


Stan Schroeder’in haberini Özgür Yıldız Türkçeleştirdi.

(Toplam: 1, Bugün: 1 )

Site Footer