X/Twitter canlı yayını premium bir özellik hâline getiriyor! (Ve sabırları zorluyor)

Toplumsal medya platformu X canlı gösterim hususi durumunu Premium abonelik hizmetinin kapsamına almayı planlıyor. Bu değişim X’i (şu anda Feysbuk, Instagram, YouTube, Twitch ve TikTok’ta parasız olan) bu özellik için ücret talep eden tek büyük toplumsal platform konumuna getirecek.

Şirket, değişikliği duyurduğu gönderisinde, “Oldukça yakında yalnızca Premium aboneler X’te canlı gösterim yapabilecek. Canlı yayına devam etmek için Premium’a geçin” ifadeleri yer aldı fakat mevzuya ilişkin detaylı bir izahat yapmadı.

Bu hamle X gelirinin resmen dibe vurduğunu aktaran Bloomberg haberinden yalnız birkaç gün sonrasında geldi. Ve aslen Musk’ın firmanın gelirini arttırmak için yeni yollar araması sebebiyle pek de şaşırtıcı değil.

Platform kullanıcıları ücretli abonelik paketlerine çekmek için şimdiye dek yazı düzenleme, uzun metin yazma ve reklamsız akış benzer biçimde ayrıcalıkları kullandı. Sadece bu kere yaygın olarak kullanılan ve tüm büyük platformlarda parasız sunulan bir özellik için para talep edecek.

X Premium abonelikleri ne kadar?

Ekran Görüntüsü: x.com

Platform tarafınca abonelik ücretlerine ilişkin verilen bilgiye nazaran;

  • Temel ödeme planı ayda 49,84 TL
  • Premium ödeme planı ayda 130,83 TL
  • Premium+ ödeme planı ise ayda 261,67 TL.

Ayrıca şirket geçtiğimiz Ekim ayından itibaren Yeni Zelanda ve Filipinler’de yeni hesaplardan temel özelliklere erişim için senelik 1 dolar ücret almaya başladı. Bu özellikler içinde tweet atma, retweet etme, gönderileri beğenme ve gönderilere cevap verme içeriyor. Abonelik ücretini ödemeyenler ise yalnızca gönderileri okuyabiliyor, videoları izleyebiliyor ve hesapları takip edebiliyor.

Şirket bu uygulamayı bir kontrol olarak tanımlasa da Musk her fırsatta uygulamayı genele yaymak istediğini ve bu yöntemin bot hesaplarla mücadelede tek çözüm bulunduğunu korumak için çaba sarfediyor. Bundan dolayı uygulama bigün gönderi yanıtlamak için sizden para isterse şaşırmayın. Yanıtların ücretli bir özellik hâline getirilmesi an meselesi benzer biçimde görünüyor 🙂


Chance Townsend, Mashable’da editör.

(Toplam: 1, Bugün: 1 )

Site Footer