“İleri atla”, “Resim içinde resim” ve daha fazlası…

YouTube, kullanıcılar YouTube Premium’a üye olsun diye son dönemde baskıyı artırdı. Premium’un ana satış noktası reklamsız YouTube deneyimi sunuyor olması ve buna ulaşmak için reklam engelleyici kullanmanız gerekmemesi. Şirket reklam engelleyici kullanımını önlemek için elinden geleni yapıyor.

Fakat YouTube artık reklamsız deneyimin potansiyel Premium abonelerini çekmeye yetmeyeceğini farkına varmış şeklinde görünüyor.

YouTube, Premium aboneleri için yeni özellikleri duyurdu. Bu güncellemeler içinde “ileri atla” özelliği, yeni bir fotoğraf içinde fotoğraf seçeneği ve bazı “deneysel” özellikler yer ediniyor. Ek olarak, YouTube gelmesi planlanan yeniliklere dair de ipuçları sunuyor, yeni abonelik seçenekleri şeklinde. Şimdi bu özelliklerin detaylarına bir bakalım.

İleri atlama

YouTube, kullanıcıları için izledikleri videonun istedikleri noktasına atlamalarına devamlı izin veriyor. Şimdi YouTube Premium aboneleri, YouTube topluluğunun bir videonun en oldukça izlediği kısma atlamayı daha da kolay yapabilecek.

“İleri atlama” özelliği ile, YouTube Premium aboneleri, YouTube videosunun sağ tarafına çift tıklayıp, sonrasında da beliren “İleri atla” düğmesine basabilecek. Bunun arkasından YouTube kullanıcıyı, videonun en oldukça atlanan kısmına taşıyacak. YouTube özelliğin YZ ve seyretme verilerine dayandığını belirtiyor. Sadece bu özellik tüm videolarda yer almayacak.

https://www.youtube.com/watch?v=shorts/oozRsI-EUic

YouTube Shorts içinde Picture-in-picture / Fotoğraf içinde fotoğraf

Fotoğraf içinde fotoğraf özelliği YouTube’a yeni gelmedi. Fakat kullanıcılar daha öncesinden YouTube Shorts içinde bunu kullanamıyordu.

Şimdi, YouTube’un kısa video formatı “fotoğraf içinde fotoğraf” olarak izlenebilecek, böylece kullanıcılar onu izlerken öteki uygulamalarda değişik işlemleri gerçekleştirebilecek. Fakat bu yeni YouTube Premium özelliği bir tek Android cihazlarda kullanılabiliyor.

Peki kim bir dakikadan daha devam eden YouTube Short videosunu fotoğraf içinde fotoğraf olarak seyretmek ister ki? Şu şekilde açıklayalım; Android cihazlarda, başka işler yaparken bir taraftan YouTube Short videolarını izlemeyi seven “video bağımlılarına” “ilaç şeklinde” gelecek bir özellik olacaktır.

Yeni “deneysel” özellikler

Temmuz ayı süresince, YouTube, Premium abonelerinin ileride çıkacak üç güncellemeyi herkesten ilkin denemesine olanak tanıyacak.

15 Temmuz’a kadar, YouTube Premium kullanıcıları Shorts “Akıllı İndirme” hususi durumunu kontrol edebilecek. Bu özellik, tavsiye edilen YouTube Shorts videolarını kullanıcının aletine ondan sonra “çevrim dışı” izleyebilmesi için indiriyor. Özellik bir tek Android cihazlarda sunuluyor.

YouTube ek olarak gene Android’e hususi başka bir özelliği de deniyor, bu da “Etkileşimli/Konuşkan YZ”. Premium kullanıcılar, suni zekâya izledikleri video ile ilgili sorular sorabiliyor. Kullananların komutlarına bakılırsa Etkileşimli YZ cevaplar sunuyor ve video oynarken içerik öneriyor. YouTube Premium aboneleri bu özelliği 31 Temmuz’a kadar deneyebilecek ve YouTube, kullananların suni zekânın destek olup olamadığına dair geri dönüşlerini bekliyor.

Android sahibi olmayan YouTube Premium kullanıcıları için de, YouTube tekrardan tasarlanmış bir seyretme sayfasını denemeye sunuyor. Yeni sayfa, YouTube videosunun sağ tarafındaki yeni bir yan çubukta videonun başlığını, açıklaması ve yorumları gösteriyor.

Yeni seyretme sayfasının odağında video içinde ne olduğunun yanı sıra seçili tavsiye edilen video içeriğini de video oynatıcının derhal altında sunmak var. Premium aboneler bu özelliği 8 Temmuz’a kadar deneyebilecek.

YouTube Premium kullanıcıları bu özellikleri test etmek için bu adresi ziyaret edebilir.

https://www.youtube.com/watch?v=new</a></u>

YouTube Yardım forumlarında yer alan ayrı bir gönderi, gelmesi planlanan güncellemelere dair ipuçları sunuyor. Bu güncellemeler daha değişik Premium denetim ve indirme seçenekleri içeriyor.

YouTube ek olarak firmanın kullanıcıları için daha çok Premium plan seçeneği de araştırdığını belirtiyor. Şirket bunun “mevcut tutarları daha çok bölgeye yayma” ve bunu yanı sıra tamamen yeni planlar sunmayı içerdiğini söylüyor.

Dikkat çeken başka bir nokta da, Premium üyelerin, bu “güzellikleri” dostlarıyla paylaşmalarının yollarının da araştırıldığının altının çizilmesi.

YouTube aile üyeleri için oldukça üyeli seçenekleri düşünüyor olabilir. Ya da şirket tamamen değişik bir şeyi kastediyor da olabilir. YouTube’un, Premium’un üstüne bu kadar düşmeye başlamasıyla, niçin bahsettiklerini oldukça yakında öğreneceğiz şeklinde duruyor.


Matt Binder’ın haberini Erinç Eröz Türkçeleştirdi

(Toplam: 1, Bugün: 1 )

Site Footer