Google Chrome, ekran paylaşımlarında kredi kartı bilgilerini otomatik gizleyecek

Ekranınızı paylaşmak, bilhassa de kalabalık bir gruba karşı, riskli olabilir. Google artık bu mevzuda insanları koruyabilecek yeni bir araca haiz.

Bleeping Computer haberine bakılırsa, Google Chrome’a yeni eklenen özellik etken hale getirildiğinde, “kırılgan biçim alanlarını” otomatikman engelleyecek. Bu alanlar içinde kredi kartı detayları ve şifreler içeriyor ve kullanıcı Android aletinden ekran paylaşıyor ya da kayıt alıyorsa bunlar gizlenecek.

Sadece özellik hemen hemen “deneysel” safhada, doğrusu kullanıma hemen hemen sunulmuş değil, doğrusu ne kadar iyi çalışıp, çalışmadığını bilemiyoruz. Sadece Bleeping Computer’a bakılırsa, Chrome Canary geliştirici sürümüne haiz kullanıcılar gelecek ay buna erişebilecek.

Doğal ki en ideali, ekran paylaşımı ya da ekran kaydetmeye başlamadan ilkin yapmanız ihtiyaç duyulan ilk şey, bu şekilde kırılgan bilgiler içeren sekmeleri kapatmak. Sadece bunu yapmasanız da, bu yeni Chrome özelliği sizi koruyabilecek.

Chrome’un hali hazırda kullananların “Gizli saklı mod”da ekran paylaşımı ve kayıt yapmasını engellediğini göz önüne alırsak, gizli saklı moddaki bu korumanın, düzgüsel Chrome görünümüne geleceğini düşünebiliriz.

Hızla gelişen teknolojinin, yeni problemler yaratmaktansa, mevcut problemleri çözmesini görmek güzel bir şey.


Alex Perry’nin haberini Erinç Eröz Türkçeleştirdi

(Toplam: 1, Bugün: 1 )

Site Footer