Gmail artık ‘dandik e-postaları’ sizin için kelimenin tam anlamıyla parlatabiliyor!

Eğer e-posta yazma mevzusunda beceriksizseniz, Gmail’in Gemini destekli son güncellemesi size destek olabilir. Google’ın bir blog yazısı ile duyurduğu yeni özelliği Polish, e-posta taslığınızı isminin karşılığını verircesine “parlatmak” için Gemini’dan faydalanıyor. Bu, geçen yıl Mayıs ayında Google Docs ve Gmail için hayata geçirilen YZ destekli “Yazmama yardım et” hususi durumunun bir genişlemesi.

“Polish” özelliği artık hem masaüstü hem de mobil Android ve iOS cihazlarda e-posta taslaklarında görünen “Taslağımı iyileştir” kısayolu vasıtasıyla kullanılabilir. Fakat bir şartla!

Gemini for Google Workspace yada Google One AI Premium aboneleri bu özellikten faydalanabilece. Google, söz mevzusu özelliğin bu kullanıcılar için varsayılan olarak açık olacağını söylüyor.

Gmail’de bir e-posta yazarken, “Taslağımı iyileştir” seçeneğine tıklayarak “Resmileştir”, “Detaylı hale getir”, “Kısalt” ve “Parlat” (doğrusu Polish). “Polish” seçeneği, e-postayı kabataslak notlar olarak yazmanıza, peşinden başka bir insanoğlunun anlayabileceği muntazam, resmi bir e-postaya dönüştürmenize olanak tanımakta!

Google’a bakılırsa özellik şu şekilde çalışıyor:

“Bir e-posta taslağında 12’nin üstünde kelime mevcut olduğunda, taslağınızı Parlatma, Resmileştirme, Detaylı Hale Getirme, Kısaltma ve Yeni Bir Taslak Yazma seçeneklerini kullanabilmek için e-posta içinde ne olduğunun altında ‘Taslağımı iyileştir’ kısayolu gösterilecektir. Menü, ‘Taslağımı iyileştir’ üstünde sağa kaydırılarak kolayca tetiklenebilir.”

Gemini’daki yeni birkaç özellik firmanın geçen hafta meydana getirilen ve aslen ağırlıklı olarak yeni Pixel telefonlarına dair olan “Made by Google” etkinliğinde duyuruldu. Bu yenilikler içinde, e-postalarınızı sizin için özetleyen bir vasıta, Google Meet toplantısında öne çıkan bölgeleri sizin için seçen bir vasıta, Gemini’a gelen kutunuzla ilgili sorular sormanızı elde eden bir özellik ve Gemini destekli birkaç Gmail güncellemesi daha yer aldı.

Google etkinlikte ek olarak “YZ rekabetinde ChatGPT için en mühim tehditlerden biri” olarak değerlendirilen suni zekâ söyleşi robotu Gemini Live’ı da duyuruldu.


Shannon Connellan, Mashable’da editör / Metin Aktaşoğlu tarafınca yerelleştirildi

(Toplam: 1, Bugün: 1 )

Site Footer