Starbucks’ın yeni CEO’su “hibrit” çalışacak: Tabii ki şirketin özel jetini kullanarak…

Starbucks’ın yeni patronu olan Brian Niccol, evinin bulunmuş olduğu Kaliforniya ile firmanın merkezinin yer almış olduğu Seattle içinde ortalama bin 600 kilometre yol aşarak, “süper yolcu” olarak adlandırılan gruba katılacak.

Starbucks’ın sunmuş olduğu teklif mektubunda, Newport Beach adlı ilçede yaşayan Niccol’un evinde kalabileceği ve kahve devinin jetini kullanarak bin 600 kilometrelik “iş yolculuğunu” yapabileceği içeriyor.

Firmanın teklif mektubu, Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu’nun (SEC) 11 Ağustos tarihindeki dosyasında kamuoyuna duyuruldu.

CEO, haftada üç gün ofise gelmek zorunda değil!

Niccol’un, firmanın ana ofisine ne sıklıkta gelmek zorunda olduğu mevzusu belirsizdi, sadece CNBC’ye konuşan bir Starbucks yetkilisi, çalışanların haftada üç gün ofiste olması şartı koşan karma emek harcama düzenlemesini “aşabileceğini” söylemiş oldu.

Sözcü şu açıklamayı yapmış oldu:

“Brian’ın ana ofisi ve zamanının bir çok Seattle Destek Merkezimizde ya da dışarıda ortak ve müşterilerimizi, mağazalarımızı, kahve kavurma tesislerimizi ve dünyadaki ofislerimizi ziyaret etmekle geçecek.”

Starbucks temsilcisi şu şekilde devam etti:

“Emek harcama takvimi, karma emek harcama düzenlememizi ve tüm ortaklarımızdan beklediğimiz iş yeri beklentilerimizi aşabilir.”

Peki Starbucks, CEO’suna ne kadar maaş ödeyecek?

SEC’e sunulan mektuba nazaran, Niccol’a kişisel gezi ödeneği olarak senelik 250 bin dolar (8,5 milyon lira) ödenecek.

Yeni CEO’nun Eylül ayında işe başlamasının peşinden, Seattle’da kalıcı ikinci bir konut bulana dek üç aya kadar geçici konaklama masraflarının karşılanacağı ve kendisine bir sürücü sağlanacağı da belirtiliyor.

Şirket ek olarak Niccol’un yaşamış olduğu yerde uzaktan çalışabileceği bir ofis kurulacağını ve burası için bir asistan işe alabileceğini de söylüyor.

Yeni pozisyonunun temel maaşının senelik 1,6 milyon dolar (ortalama 54,4 milyon TL) olacağı ve senelik ikramiyesinin firmanın performansına nazaran maaşının iki ya da dört katını bulabileceği de başka bir SEC dosyasında içeriyor.

Teklif mektubunda, Niccol’un Chipotle’deki CEO’luk görevinden ayrılmasının telafisi için önümüzdeki üç yıl içinde 75 milyon dolarlık bir ana para hibesi tazminatı alacağı belirtiliyor.

Ek olarak 10 milyon dolarlık bir imza ikramiyesi ve gelecek yıldan itibaren başlayıp, kıymeti 23 milyon doları bulacak senelik hisse ödülüne de hak kazanacak.

Niccol’un toplam tazminat paketi 113 milyon dolara (3,8 milyar TL) ulaşabilir. Bu da anlaşmayı halka açık firmalar tarihinde meydana getirilen en yüksek kıymetli yönetici anlaşmalardan biri haline getiriyor.


Business Insider haberini Erinç Eröz Türkçeleştirdi

(Toplam: 1, Bugün: 1 )

Site Footer