Yeni iPad mini yakında karşımızda olacak

Apple iPad mini 2021 yılından bu yana güncellenmiyor, sadece artık bu durum değişmek suretiyle.

Bloomberg’den Mark Gurman pek fazlaca Apple mağazasının iPad mini stoklarının azaldığını fark etti. Gurman, cihazın şirket içinde “kısıtlı” kabul edildiğini de söylüyor.

Bu durum, Apple’ın yeni iPad mini’yi yakında sunmuş olacağı anlamına geliyor olabilir sadece Gurman yeni cihazın 9 Eylül’de düzenlenecek iPhone tanıtım etkinliğinde karşımıza çıkıp çıkmayacağına dair bir şey söylemiyor.

Tabii ki bu yeni iPad mini’ye dair ilk duyumlarımız değil. Temmuz ayında çıkan haberler iPad mini’nin çıkış tarihini 2024 yılı olarak gösterirken, cihazın Apple A17 işlemciden güç alacağı iddiaları da vardı.

Ki bu da, iPad mini’yi Apple Intelligence çalıştırabilecek bir aygıt haline getirir ve Gurman “iPad mini’yi YZ için güncelleştirirlerse şaşırtıcı olmaz” açıklamasını yapmıştı.

iPad mini son olarak Ekim 2021’de güncellendi ve tasarımı tamamen değişti. Aygıt, daha büyük ekran, daha dar kenarlar, güç tuşu üstünde bir Touch ID tuşu ve Apple’ın A15 Bionic işlemcisi ile yenilendi.

iPad mini kesinlikle muhteşem bir aygıt ve benim favori iPad’im olsa da, artık güncelleme zamanı geliyor, bilhassa de işlemci mevzusunda…


Stan Schroeder’in haberini Erinç Eröz Türkçeleştirdi

(Toplam: 1, Bugün: 1 )

Site Footer