iPhone 16, Apple Watch 10 ve daha fazlası

Apple’ın büyük Eylül etkinliği yaklaşıyor ve multi trilyon dolarlık teknoloji devi şirketin en yeni çıkan ürünlerini görüyor olacağız.

“Parlama Zamanı” sloganıyla 9 Eylül’de gerçekleştirilecek Apple’ın etkinliğinin, birçok popüler cihazın yeni nesil modellerinin tanıtımlarına sahne olması umut ediliyor. Beklenen duyurular içinde iPhone 16, Apple Watch Series 10, Apple Watch Ultra 3 ve Apple AirPods 4 ürünleri yer ediniyor. Ek olarak suni zeka platformu Apple Intelligence‘la ilgili bir güncelleme de duyurulabilir.

İşte Apple’ın Eylül etkinliğinden beklenenler:

iPhone 16

Doğal ki Apple etkinliğinin odak noktası, yeni iPhone 16 serisi akıllı telefonların lansmanı olacak.

Görsel: Mashable composite; Shutterstock / SkyArtist01, Champiofoto

Halihazırda iPhone’un yeni modeliyle ilgili birçok farklı dedikodu duyduk. Bununla beraber iPhone 16 ve 16 Plus modellerinin bir öncekileriyle aynı olduğu yönünde de bilgiler bulunuyor. Sadece iPhone 16 Pro ve Pro Max’in ekranlarının da 0,2 inç kadar büyüyeceği, şu demek oluyor ki 6,3 ve 6,9 inç olması umut ediliyor. Yeni nesil iPhone’ların bunların haricinde daha ince çerçeveleri de olacağı söyleniyor.

Belirtilen öteki bir değişim de tüm iPhone 16 serisine eklenecek Aksiyon Tuşu. Aksiyon Tuşu adındaki bu özelleştirilebilen kısayol tuşu, Apple’ın üst düzey iPhone 15 Pro ve Pro Max modellerinde karşımıza çıkmıştı. iPhone 15’in kamera odaklı bu tuşunun iPhone 16 serisinde de olması umut ediliyor.

Bununla beraber iPhone 16 Pro’nun hareketsiz tuşlara haiz olacağı yönünde de söylentiler bulunuyor. Doğrusu tuşlar fizyolojik olarak hareket etmek yerine, tuşa bastığınızı haptik olarak bildirecek. Aksiyon Tuşu’nun da bu şekilde bir tuş olup olmayacağı hemen hemen bilinmiyor, sadece olursa da oldukca şaşırtıcı olmaz.

iPhone 16’nın kamerasıyla ilgili de söylentiler dolaşıyor. Sızıntılara nazaran iPhone 16 serisi, arka kamerası için üst üste bindirilmiş bir tasarıma geçecek. Apple’ın kamera lenslerinde yansıma önleyici kaplamayla lens yansıması ve istenmeyen görüntüleri engelleyeceği de söyleniyor. 16 Pro serisinin 5x telefoto yakınlaştırma özelliğine haiz olacağı da gelen bilgiler içinde. Bununla beraber 15 Pro’da 12MP olan ultra geniş açılı kameranın da 48MP’e yükseleceği de söylentiler içinde.

Sızıntılar iPhone 16 Pro serisinin 2TB’a kadar depolamayla geleceği, böylece 48MP’lik fotoğraflarınız için bol miktarda alan sağlayacağını söylüyor. Bununla beraber “Çöl Titanyumu” renk seçeneği de sunulacağı belirtiliyor.

Apple Watch Series 10

Apple’ın yeni Apple Watch serisini de duyurması umut ediliyor. Birden oldukca kaynağa nazaran Apple Watch Series 10, 45mm ve 49mm’lik boyutlarıyla ekran anlamında güncelleme alacak. Böylece Apple Watch Ultra 2 boyutuna ulaşmış olacak. Series 9 41 ve 45mm’lik seçeneklerle sunulmuştu.

Fotoğraf: Kimberly Gedeon / Mashable

Bununla beraber Apple Watch 10’un, önceki modelden daha ince olabilme ihtimali de bulunuyor. Bloomberg‘den Mark Gurman, Apple’ın cihazları gözle görülür şekilde ince halletmeye çalmış olduğu, bunun ilk örneği olarak da geçtiğimiz mayıs ayında tanıtılan iPad Pro‘yu gösterdiğini söylüyor. Sadece bu iyileştirmeye haiz olacak iPhone’u, gelecek seneye kadar göremeyeceğimizi de belirtiyor.

Bununla beraber Apple Watch kayışlarını, yeni bir manyetik sistemle takacağımızı belirten Gurman, bunun Series 10 ya da sonraki bir nesle gelebileceğini de söylüyor.

Apple Watch Ultra 3

Apple Watch Ultra 3 açıklanabilir, sadece büyük bir tasarım değişikliğine haiz olacağını söyleyemeyiz.

Görsel: Apple / Mashable Composite

Söylentilere nazaran saat oldukca daha çok kasa rengi opsiyonuna haiz olacak ve Series 10’la beraber yeni bir yonga barındıracak. Sadece bunun haricinde yeni Ultra modeli o kadar da büyük değişikliklere sahne olmayacak.

Apple’ın Watch ve Watch Ultra için yeni sıhhat araçları üstünde çalmış olduğu biliniyor. Bunların içinde gerilim takip edeni, uyku apnesi sensörü ve kanda şeker takip edeni benzer biçimde özellikler yer ediniyor. Sadece devam eden yasal anlaşmazlıkların, bunlar benzer biçimde araçların saate eklenmesini geciktirdiği de ortada.

Apple AirPods 4

Apple AirPods’un dördüncü neslinin de Eylül ayında tanıtılması umut ediliyor. Söylentilere nazaran AirPods Pro modelinin yenilenmesinin 2025’ten ilkin gerçekleşmesi beklenmezken, Apple AirPods 3 ve 2’yi, yeni orta ve giriş seviyesi AirPods 4 alternatifleriyle değiştirebilir.

Fotoğraf: Molly Flores / Mashable

Bu her iki yeni AirPods modelinin güncel tasarımları, büyük olasılıkla yeni renkleri ve USB-C ile şarj edilme özelliği bulunacak. Apple’ın orta düzey AirPods 4’lerinin, aktif gürültü engelleme özelliği barındıracağı da düşünülüyor. Şirket bu özelliği şu ana kadar AirPods Pro’da sunmuştu.

Apple’ın Eylül 2024 etkinliğini iyi mi seyredebilirsiniz?

Apple’ın etkinliği, Türkiye saatiyle 9 Eylül 20:00’da başlamış olacak. Lansman aşağıdaki YouTube videosnundan canlı olarak yayınlanacak. Bunun haricinde Apple’ın resmi web sayfası, Apple TV uygulaması ve YouTube üstünden de canlı olarak izlenebilecek.


Amanda Yeo’nun makalesini Özgür Yıldız Türkçeleştirdi.

(Toplam: 1, Bugün: 1 )

Site Footer