iPhone 16 Pro’da dokunmatik ekran sorunları mı var?

Giderek artan sayıda iPhone 16 Pro kullanıcısı, cihazlarının ekranının tepki süresiyle ilgili problemler yaşadığını söylüyor. Şikayetlere gore kullanıcılar, dokunma ve kaydırma hareketlerinin algılanmadığını, bu durumun da ekranı kaydırma, tuşlara basma ve sanal klavyede yazma benzer biçimde senaryolara tesir ettiğini söylüyor.

9To5Mac’in testlerine ve raporlara gore bu mesele donanımsal değil yazılımsal. Detayına inmek gerekirse iOS’un yanlış dokunma engelleme algoritması fazlasıyla duyarlı davranıyor, bu durum da istenen dokunmaların yoksayılmasına niçin oluyor.

Görünüşe gore kullanıcılar ekranın öteki kısımlarına istemeden temas ederek sistemin dokunmaları reddetmesini tetikliyor.

Bazı kullanıcılar, parmakları ekranın sağ tarafındaki Kamera Denetimi’nin yakınında durduğunda belirli problemler yaşadıklarını bildiriyor, sadece mesele dört ekran kenarını da eşit şekilde etkiliyor benzer biçimde görünüyor.

Böylesine bir dokunma gerçekleştirdiğinde, telefonun yazılımı çoğu zaman ekrandaki tüm yeni dokunuşları kısa bir süre için yok sayıyor. Bu da amaçlanan dokunma ve kaydırma hareketlerinin gözden kaçmasına niçin oluyor. Bu davranış, Khaos Tian isminde bir kullanıcının Mastodon gönderisinde açıkça görülüyor.

Mesele, iPhone 16 Pro’nun her zamankinden daha ince ekran çerçeveleri sebebiyle daha da kötüleşebilir, bu da kullanıcının parmaklarının yanlışlıkla ekranın kenarlarına temas etmesini kolaylaştırıyor olabilir. Dokunma reddini tetiklemek için yalnız minik bir deri parçasının dokunması gerektiğinden, niçin bulunduğunu fark etmeden bu durumda olmak mümkün.

Mesele, kullanıcı telefonu naturel bir halde kavradığında ve parmakları cihazın kenarlarına dolandığında ortaya çıkabiliyor. Telefon kılıfsız kullanıldığında, parmakları istemeden ince ekran kenarlıklarının üstüne koymak daha kolay olduğundan, probleminin ortaya çıkması daha ihtimaller içinde görünüyor. Görünüşe gore kılıf kullananlarsa bu problemi pek yaşamıyor.

Probleminin hem iOS 18 hem de iOS 18.1 beta sürümünü kullananlarda görüldüğü bildiriliyor. Apple’ın bir yazılım güncellemesiyle problemi çözeceği düşünülüyor.


9To5Mac’in haberini Özgür Yıldız Türkçeleştirdi.

(Toplam: 1, Bugün: 1 )

Site Footer