Brezilya’dan Elon Musk ve X’e bir de para cezası!

Brezilya ile X ve X’in sahibi Elon Musk arasındaki mücadelenin öylece sona ereceğini düşünüyorsanız, fazlaca yanılıyorsunuz. Süreç birkaç hafta ilkin, Brezilya Yüksek Mahkemesi Yargıcı Alexandre de Moraes’in platformda dezenformasyon olarak görmüş olduğu içeriklerin kaldırılmasını istemesiyle başlamıştı. Musk, talepleri kabul etmezken Brezilya, toplumsal medya platformunu ülke genelinde yasaklayarak Musk’a cevap verdi.

Arkasından The New York Times’ın aktardığına bakılırsa Elon Musk, tüm sert sözleri ve eleştirilerinden sonrasında sükunet içinde geri adım atmak durumunda kaldı ve problemi tetikleyen hesapları kaldırdı, ülkeye de bir yasal temsilci atadı.





X’in Brezilya’dan yasağı kaldırmasını istediği iddia edildi sadece site hemen hemen Brezilya’da yayında değil. Reuters’ın aktardığına bakılırsa geçen Cuma günü ülkenin Yüksek Mahkemesi, X’in Brezilya’da hizmete devam etmek istemesi halinde ek olarak 5 milyon dolar para cezası ödemesi icap ettiğini söylemiş oldu.

Reuters’a konuşan “X’e yakın bir kaynak” toplumsal medya platformunun söz mevzusu para cezasını büyük olasılıkla ödeyeceğini dile getirdi.


Christianna Silva, Mashable’da muhabir / Metin Aktaşoğlu tarafınca Türkçeleştirildi

(Toplam: 1, Bugün: 1 )

Site Footer