Yeni Windows güncellemesi oyuncular için sorun mu çıkarıyor?

Geçtiğimiz salı günü kullanıcılara sunulmaya başlanan en yeni Windows 11 sürümü 24H2, bilgisayarlara bazı yeni özellikler sunuyor. Bilhassa de Recall şeklinde suni zekayla ilgili özellikler bu yeni sürümde ön plana çıkıyor.

Sadece bu yeni Windows güncellemesi, bilhassa de bir PC oyuncusuysanız, o kadar da sorunsuz değil.

Microsoft, Windows 11’in 24H2 sorunlarıyla ilgili sayfasını güncelledi. Yeni bilgilerde bazı oyuncuların, belirli video oyunlarını oynarken oyunların çöktüğü belirtiliyor.

Easy Anti-Cheat ile uyumsuzluk

Windows 11 sürüm 24H2’yle ilgili kim bilir en büyük hata, güncellemenin Easy Anti-Cheat yazılımıyla uyumsuz olması.

Easy Anti-Cheat, Epic Games tarafınca sağlanan bir yazılım hizmeti ve çevrimiçi çoklu oyunculu oyunlarda hile ve hack yapmayı engelliyor. Epic Games bu yazılımı Fortnite şeklinde oldukça popüler kendi oyunlarında kullanırken, birçok öteki oyun geliştirici de bu yazılımı lisanslayabiliyor.

Microsoft’a bakılırsa bu problemi yaşayan bir çok aygıt, Nisan 2024’ten ilkin sunulan Easy Anti-Cheat sürücülerini kullanıyor. Buna ek olarak uyumsuzluk probleminin bir tek Intel’in Alder Lake ve daha yeni işlemcilerinde ve vPro platformunda yaşandığı belirtiliyor.

Microsoft’un problem sayfasında şu şekilde deniyor: “Ender durumlarda, kullanıcılar belirli oyunları açtığında yada oynadığında, bu problem etkilenen cihazların cevap vermeyi durdurmasına ve “MEMORY_MANAGEMENT” hatasıyla mavi ekran göstermesine niçin oluyor.

Microsoft halihazırda bu sürücülere haiz olan cihazları Windows 11 sürüm 24H2’yi yüklemelerini engelliyor. Bununla beraber güncellemeyi elle oluşturmak isteyen kullanıcılara da bir bildirim gösteriliyor. Microsoft bu şekilde potansiyel olarak etkilenebilecek kullananların, problem çözülene kadar Windows 11’lerini güncellemesini engellemeye çalışıyor.

Asphalt 8 sorunları

Easy Anti-Cheat uyumsuzluk sorunundan etkilenen birçok oyunun haricinde Windows 11 sürüm 24H2, mevzuyla ilgisi olmayan Asphalt 8 oyunuyla ilgili de problem yaşatıyor.

Microsoft bu mevzuda güncelleme yapıldıktan sonrasında oyunda problemler yaşandığını belirtiyor ve şu şekilde diyor: “Oyun, siz oynarken yada oyundan çıkarken bir kural dışı ile cevap vermeyi durdurabilir ve istisnadan kurtulmak için oyunu tekrardan başlatmanız gerekebilir.


Matt Binder’ın haberini Özgür Yıldız Türkçeleştirdi

(Toplam: 1, Bugün: 1 )

Site Footer