Üst düzey YZ araştırmacısı, Microsoft’tan OpenAI’a transfer oldu

OpenAI son dönemde üst düzey yöneticilerinden kayıplar yaşadı, fakat şimdi de büyük bir isim Microsoft’tan, OpenAI’a geçti.

The Information‘ın haberine nazaran; Microsoft’un üst düzey suni zekâ araştırmacısı Sebastien Bubeck, OpenAI’a katılıyor. Bubeck, Pazartesi günü ekibine OpenAI’a katılmak için Microsoft’tan ayrılacağını duyurdu.

Bubeck’in şirketteki yeni görevi şu an için bilinmezken, Microsoft sözcüsü “AGI geliştirme yönündeki çabalarını ilerletmek için şirketten ayrılmış olduğu” açıklamasını yapmış oldu.

OpenAI son dönemde, üst düzey yöneticilerinde kopmalar yaşadı. Bunlar içinde kurucu ortaklar Ilya Sutskever ve Greg Bockman, CTO Mira Murati yer ediniyor. Ayrılıkların ardında yatan nedenlerden biri olarak, CEO Sam Altman’ın şirketi götürmüş olduğu yönden duyulan hastalık gösteriliyor.

Haberlere nazaran, OpenAI’ın görevli YZ gelişimi yerine, ticarileşmeyi ön plana alması, bir araştırma laboratuvarı kimliğinden uzaklaşıp, tipik kâr amaçlı teknoloji şirketine dönüşmesi bu ayrılıkları ateşledi.

Bubeck, Microsoft GenAI’da Başkan Yardımcısı olarak vazife yapıyordu. Araştırmacı, Microsoft’un Phi modellerinin geliştirilmesinde çalışan makine öğrenimi ekibine liderlik ediyordu. Phi modelleri, şu anda Bing Chat ve çeşitli Office 365 AI özelliklerinde kullanılan, OpenAI’ın GPT modellerinin düşük maliyetli ‘hafifçe’ sürümleri.

Bubeck’in OpenAI’da ne yapacağı belirsiz olsa da, daha minik ve ucuz YZ modelleri tüm YZ şirketlerinin odağında, zira bu modeller, daha büyük temel modellerle aynı günlük görevleri oldukça daha düşük maliyetle yapabiliyor.

OpenAI da yakın geçmişte, modellerinin GPT-4o mini ve 01 mini adlı “küçük” sürümlerini yayınladı.

OpenAI artık kâr ardında koşarken, artık kim bilir daha çok düşük maliyetli model göreceğiz.


Cecily Mauran’ın haberini Erinç Eröz Türkçeleştirdi

(Toplam: 1, Bugün: 1 )

Site Footer