Dünyanın en büyük yayıncısından büyük hamle: Yapay zekâyı eğitmeyiz!

Dünyanın en büyük yayıncısı olan Penguin Random House (PRH), basılı işlerinin suni zekâ eğitiminde kullanılmaması için karşı hamlede bulunuyor.

The Booksellerın haberine nazaran, PRH telif hakkı uyarılarını YZ’yı hedef alacak şekilde değiştirdi. Yeni kuralda “bu kitabın hiçbir kısmı suni zekâ teknoloji yada sistemlerinin eğitilmesi amacıyla kullanılamaz ve yeniden basılamaz” ifadesi içeriyor.

Bu ifade PRH’nin basmış olduğu yeni yayınlarda ve yeniden basımlarda da kullanılacak

PRH’nin telif hakkı ifadelerini, YZ eğitimiyle savaşım için değiştirmesi, Büyük Beşli olarak malum yayıncıların, YZ’ya karşı “açıkça” attığı ilk hamle. Mashable Büyük Beşli’nin öteki yayıncıları olan Hachette, HarperCollins, Macmillan ve Simon & Schuster’e görüş için ulaştı.

PRH’nin hamlesi, YZ eğitimine karşı yayıncıların almış olduğu telif hakkı önlemlerinde son halkayı oluşturuyor. The New York Times, OpenAI ve Microsoft’u telif hakkı ihlali suçuyla mahkemeye vermiş ve içinde bulunduğumu Ekim ayında da Jeff Bezos’un fonladığı YZ şirketi Perplexity’ye ihtarname göndermişti.

Firmalar X gönderilerinden, LinkedIn verilerine kadar her şeyi suni zekâ eğitimi için kullanmaya çalışırken, onları kim suçlayabilir ki?


Belen Edwards’ın haberini Erinç Eröz Türkçeleştirdi

(Toplam: 1, Bugün: 1 )

Site Footer