Boğulan turisti kurtarmıştı: Avustralyalı ‘kahramandan’ kötü haber geldi

Avustralyalı Craig Laidley’nin arkadaşları ve ailesi, tanımadığı birini kurtarırken boğularak yaşamını yitiren Laidley’yi bir kahraman olarak andı. Naaşı birkaç gün ilkin boğulmakta olan bir kişiye yardım ederken denize sürüklenmesinden sonrasında cuma günü Endonezya, Bali’de bulunmuş oldu.

56 yaşlarında yaşamını yitiren Laidley, Çarşamba günü saat 16.00 sularında Bali’nin batı kıyısındaki Balian plajında yürürken bir yüzücünün denizden gelen yardım çığlığını duydu. 29 yaşındaki Micro Stalla’ya yardım etmek için okyanusa koştu ve Alman turisti kurtarmayı başardı.

Görgü tanıkları ikilinin Laidley’nin çabalarıyla kayalıklara ulaşmayı başardığını sadece Stalla tutunup kurtulurken bir dalganın Laidley’yi alıp yine denize sürüklediğini aktardı.

‘Başka birine yardım etmek için…’

Endonezyalı arama ve kurtarma ekibi Basarnas, Laidley’nin cansız bedeninin cuma sabahı, son olarak görüldüğü yerin ortalama bir kilometre batısındaki Secret Bay plajında bulunduğunu doğruladı. Laidley’nin eşi ve iki oğlu acı haberi alırken, “Başka birine yardım etmek için yaşamını ortaya koyması bizim için sürpriz olmadı” ifadelerini kullandı. Aile ek olarak şunları dile getiriyordu:

Cesareti ve kararlılığı karakterinin bir kanıtı. Çevresine nezaket, güç, ışık ve kahkaha getiren bir adamdı. Craig’in ruhunun, başkalarına cesaretle, özveriyle hareket etmeleri ve gereksinim sahiplerine yardım eli uzatmaları için esin vermesini umuyoruz.

Aile, Laidley’yi arayan ve trajedi esnasında desteğini esirgemeyen polise, arama kurtarma ekiplerine ve halka teşekkür etti. Laidley’nin kuzeni Mark Laidley ise “tanımadığı birini kurtarmak için en büyük bedeli ödeyen bir kahramana” övgüde bulunuyordu. Avustralya Dışişleri ve Tecim Bakanlığı’ndan bir sözcü, hükümetin “bu zor zamanda aileye en derin taziyelerini” ilettiğini söylerken konsolosluğun süreç süresince aileye destek bulunduğunu dile getirdi.

‘Burada bu tür vakalar sık yaşanıyor’

Denpasar Arama ve Kurtarma Ofisi şefi Nyoman Sidakarya, 10 kişilik bir mürettebatın Çarşamba gecesinden bulunana kadar Laidley’yi karada ve denizde aradıklarını sadece yitik adamı bulma çabalarının tehlikeli denizler tarafınca önlendiğini altını çizdi. Laidley’nin kaybolduğu sırada Bali’nin batı kıyısında şiddetli dalgalar hakimdi.

Görgü tanığı Wayan Sudarma ise ABC’ye plajın tehlikeli bulunduğunun bilindiğini sadece söz mevzusu plajda turistleri uyaracak herhangi bir uyarı tabelasının bulunmadığını söylemiş oldu. Sudarma acı tabloya “Burada bu tür vakalar sık yaşanıyor. Ortalama dört ay ilkin bir yabancı kayboldu. Dört saat sonrasında ölü bulunmuş oldu. Son beş yılda buna benzer beş vaka yaşandı” şeklinde ışık tuttu.


Kaynak: The Guardian / Metin Aktaşoğlu tarafınca yerelleştirildi

(Toplam: 1, Bugün: 1 )

Site Footer