Kocası tarafınca terk edilen Sibel altüst olmuştur. Geçimini sağlamış olduğu düğün fotoğrafçılığından bezmiştir. Eğitimini almış olduğu heykeltıraşlığı yapmamaya da adeta yeminlidir; çocukken kendisini dikkatsizlik eden ve üzerine gizemli bir adam öldürmeye kurban giden heykeltıraş babasından nefret eder şundan dolayı!
Yaşamının mahvolduğuna inanan Sibel’in fotoğraf çekimlerinden birinde pelüş bir Panda belirir. Nereden geldiği belli olmayan karizmatik Panda, Sibel’i bambaşka bir gerçekliğe taşıyacaktır…
Gülmece, gerilim ve gerçeküstü öğelerin uyumla buluşmuş olduğu Ben, Babam ve Diğerleri günümüz edebiyatına taze bir nefes…
Göktuğ Canbaba, 1981 senesinde Ankara’da hayata merhaba dedi. 2006 senesinde Anadolu Üniversitesi Basın-Gösterim Kısmı’nden mezun oldu. Lisans öğrenimini “Şarap ve İnsan” adlı belgesel fotoğraf projesiyle tamamladı. Uzakdoğu’da uzun soluklu birçok seyahate çıkıp kişisel fotoğraf projeleri üstüne çalıştı. İlk romanı olan Ozanın Şarkısı 2007’de yayımlandı. Tılsım-ı Kudret 2010’da, İşeyen Atmaca 2013’te, Ayyaş Buda 2016’da raflardaki yerini aldı. Öykü Gazetesi, OT, Dünyanın Öyküsü, Vagon, Yabani benzer biçimde dergilerde öyküleri yayımlandı. Hem de küçüklere da yazan Göktuğ Canbaba’nın Fener Balığının Yitik Işığı, Valizdeki Kedi, Arayış Ormanı adındaki eserlerinin de aralarında bulunmuş olduğu Doğan Egmont’tan çıkan yirmi çocuk kitabı var.