“Ben 8 Ocak 1942’de, Galileo’nun ölümünden tam üç yüz yıl sonra doğdum. Tabii, benimle aynı gün iki yüz bin civarında başka bebek de doğdu. Onlardan herhangi biri sonradan astronomiyle ilgilendi mi, bilmiyorum.”
Günümüz bilim dünyasına damgasını vuran Stephen Hawking Benim Kısa Tarihim’de kendi yaşamöyküsünü paylaşıyor.
Stephen Hawking, İkinci Dünya Savaşı sonrası yokluk yıllarında geçen çocukluğunu, arkadaşlarının kendisine “Einstein” lakabını taktığı okul günlerini, 21 yaşında yakalandığı hastalığını, Oxford ve Cambridge yıllarını, evliliğini, çocuklarını kendine has üslubu ve espri anlayışıyla anlatıyor…
Stephen Hawking’in, kendi hayatına ve entelektüel evrimine içeriden baktığı Benim Kısa Tarihim, bir biyografiden çok daha fazlası…
“Engelli insanların, yapamadıkları şeylere üzülmek yerine yapabildikleri şeylere yoğunlaşmaları gerektiğini düşünüyorum” diyen Hawking’den hayata dair bir güzelleme…
Stephen Hawking Hayatı :
Stephen Hawking, Lucas Kürsüsü’nde matematik profesörü olarak otuz yıl Cambridge Üniversitesi’nde çalıştı; pek çok ödül ve nişan aldı; bunların arasında en son ABD’den aldığı Özgürlük Madalyası da vardır.
Evet, o gün geldi çattı! Kulağa oldukca acayip gelen o cümle gerçeğe dönüşüyor. “Hem boksör…
Türk Dili ve Edebiyatı Dersine Iyi mi Çalışmalıyım? NASIL ÇALIŞMALIYIM? Hayallerle yaşamın kesişim noktasından bakıldığında…
Tüm dünyada olduğu benzer biçimde Türkiye'de de çoğunlukla iPhone ile Samsung telefonlardan hangisinin daha fazlaca…
[Chorus] Got two girls in the cut And I don't know what to do I…
Acayip bir çağda yaşıyoruz... Meta, Salı günü yapmış olduğu açıklamada Avrupa Birliği üyesi ülkelerde sunmuş…
Norveç açıklarında bir beluga balinasının niçin üstünde koşum ekibi olacak şekilde ortaya çıktığına ilişkin gizem…