Murat Özyaşar’ın 2008 Haldun Taner Öykü Ödülü ve 2009 Yunus Nadi Öykü Ödülü sahibi ilk kitabı Ayna Çarpması, şimdi Kürtçe… Pavese’den bir cümleyle başlıyor Ayna Çarpması; “Kendimi yalnız bırakmamak için tüm gece aynanın karşısında oturdum.” Ve Beatles’tan bir dizeyle kapanıyor: “Bu sabah aynaya baktım kimseyi göremedim.” Her şey bu iki cümle içinde olup bitiyor; çarpışmalar, bölünmeler, kırılmalar ve dağılmalar… Doğrusu bir hayatla hesaplaşmanın tüm sancıları. Büyük ve tek bir hesabı, “insan olmaya mahkûmiyeti” paylaştığımıza nazaran, her insanın payına bir şey düşüyor bu öykülerden. Murat Özyaşar’dan şaşırtıcı ve yetkin bir ilk kitap… ‘‘Murat Özyaşar’ın, kendi kuşağının öykücüleri içinde fazlaca geçmeden ayırt edileceğini öykülerini ilk okuduğumda da düşünmüştüm. Doğu’nun içinden çıkıp edebiyatın kılcaldamarlarına adım atma cesareti vardı onda. İçinden çıkmış olduğu kültürün kendini kısıtlayabilecek tüm yaşamsal sıkıntılarından yazınsal yazının derinliğine dalarak kurtulabileceğini fazlaca erken görmüştü.’’ Semih Gümüş
ISBN: 978-605-09-0121-4
Sayfa Sayısı: 104
Boyut: 13.5 x 19.5 santimetre
Gösterim Zamanı: Nisan 2011
Kategori: Öykü
Murat Özyaşar 1979’da Diyarbakır’da hayata merhaba dedi. İlk kitabı Ayna Çarpması ile 2008 Haldun Taner Öykü Ödülü ve 2009 Yunus Nadi Öykü Ödülü’nü aldı. Sarı Kahkaha adlı kitabı ile 2016 Internasyonal Balkanika Edebiyat Ödülü’ne kıymet görüldü. Kitapları Fransızca, Kürtçe ve Farsçaya çevrildi. Aslı Gibidir: Diyarbakır Hikâyeleri’nde yer edinen yazıların bir kısmı İstanbul Art News, Yokuş Yol’a, K24 dergilerinde ve Evrensel, Cumhuriyet, Le Monde gazetelerinde yayımlandı.
Selçuk Demirel 18 Mayıs 1954’te Artvin’de hayata merhaba dedi. Yaşamını ve çalışmalarını 1978 senesinde yerleştiği Paris’te sürdürüyor. Çizgileri, 1974 yılından bugüne başta Fransa olmak suretiyle birçok ülkede gazete, dergi ve kitaplarda yayımlanıyor. (Le Monde, Le Monde Diplomatique, The Washington Post, The Wall Street Journal, The New York Times vs.) Tertipli açmış olduğu sergilerin yanı sıra desen albümleri, çocuklar için yazıp resimlediği ve değişik yazarlarla birlikte gerçekleştirdiği elliden fazla kitabı var. Giyim gösterisi (2013), Başka Bir Yerde (2013), Portakal Mavisi Bir Dünya (2016), Duman (John Berger ile, 2016), Yazarların Yüzünden (2016), Sen Çehre Okumayı Bilir misin? (2017), Elma (2017), Noir (2017), Saat Kaç? (John Berger ile, 2018), Mısırkalyoniğne (İlhan Berk’in şiirleriyle, 2018), PSI Bilinçaltından Gerçeküstüne (2019) Selçuk Demirel’in son çıkan kitaplarıdır.
Hasta olduğunuzda sümüğünüzün renginin niçin değişik bulunduğunu asla merak ettiniz mi? Muhtemelen bu suali soran…
İzmir Hikayeleri – Halid Ziya UşaklıgilKarakterlerGerilere Doğru: Halid Ziya’nın yaşlılık döneminde geçmişe dönük özlemlerini simgeleyen…
Her ne kadar sokaklarımız kedilerle dolu olsa da, birçok evde artık daha fazlaca kedi bulunuyor.…
Kezban-ı Kopya – Halid Ziya UşaklıgilKarakterlerKezban: Geleneksel bir Osmanlı ailesinin genç kızı. Aile değerleri ile…
[Chorus] Got two girls in the cut And I don't know what to do I…
Başaranlar Orman Ürünleri San.tic.ltd.şti. MUSTAFA YILDIRIM (Firma Sahibi / Ortağı), Y.dudullu Mah. Bostancı Cad.no:83 (modoko)…