Ya tartışırız ya da tartışmayarak hiçbir netice almamayı tercih ederiz. Zehirli bir tartışmadan daha fena olan tek şey, asla tartışmamaktır. Değişik görüşlere haiz insanların verimli bir halde tartışmakta zorlandığı ortada. Bugünlerde çoğumuz bir tek cemiyet içinde değil hususi hayatlarımızda da frene basmayı akıl edemiyor hatta bazen aşırı dozda hırçınlaşabiliyoruz. Düşünce ayrılıklarımızla başa çıkma beceriksizliğimizse ilerlememizin önündeki büyük engel. Oysa düşünce ayrılıklarının toplumların ilerlemesi mevzusunda önemi oldukça büyük. Ihtilaf da, evlilikten ticarete hatta demokrasiye kadar herhangi bir ortak girişimin sağlığı için lüzumlu olan en iyi fikir biçimi. Bu durumda akla gelen sorular şunlar: Çelişen görüşlerimizi toksik tartışmalara girmeden ifade edemez miyiz? Bizi engellemiş olan ne? Daha da önemlisi aramızdaki çatışmaların bizi bölmek yerine bir araya getirmesini iyi mi sağlarız?
Ian Leslie’nin yazdığı Çatışma, tam da bu mevzuda bizlere yol gösterecek, verimli ihtilaf mevzusunda kendimizi geliştirmemizi sağlayacak bir kitap.
"Woke" terimi, süre içinden ilk anlamından oldukca değişik bir halde evrim geçirdi. Geleneksel olarak baktığımızda…
[Chorus] Got two girls in the cut And I don't know what to do I…
Tüm dünyada gözler ABD seçimlerine çevrildi ve kesinleşmemiş sonuçlara gore Cumhuriyetçilerin talibi Donald Trump seçimden…
Türkiye Suni Zeka İnisiyatifi’nin (TRAI) düzenlemiş olduğu Türkiye Suni Zeka Zirvesi bu yıl yedinci kez…
Yavaş bir bilgisayar, derhal her insanın üretkenliğini engellemiş olan ve boş yere gecikmelere yol açan…
[Chorus] Got two girls in the cut And I don't know what to do I…