Kategoriler: Genel

Gemini yakında en iyi çalışma arkadaşınız olacak

Google I/O 2024 etkinliğinde, firmanın oldukça kullanılan -ancak pek sevilmeyen- Google Workspace yazılım çözümlerine eklenen yeni suni zekâ özellikleri de tanıtıldı.

Bir zamanlar Bard olarak bildiğimiz dil modeli ailesinden Gemini 1.5 Pro, Google Docs, Sheets ve Slides’da yan panele yapıştırılıyor. Drive ve Gmail’de de bunun olacağını söylememize gerek bile yok. Bu uygulamalar aslına bakarsan birbirine bağlı olsa da, özelliğin hedefi, bağlantıları otomatik hale getirip, YZ destekli yardımcınızın uygulamadan uygulamaya geçerek, kullanıcı için yorucu olacak işlemleri halledebilmesi.

Google, Workspace içinde sorunsuz ve entegre bir edinim tasarlıyor, bunun için de kullanıcının tüm doküman ve verileri merkezileştiriliyor. Gemini hususi durumunun ekranda devamlı kullanılabilir olmasıyla, kullanıcılar robota gündelik sorular sormaya ya da ondan minik şeyler istemeye teşvik ediliyor. Docs içinde Gemini elektronik postalar içindeki bilgileri bulabiliyor ya da listeleri otomatik şekilde hesap tablolarına dönüştürebiliyor.

Kullananların bu görevleri gerçekleştirirken Gemini’den belirli bir uygulamayı kullanmasını belirtmeleri de gerekmiyor. Demoda, kullanıcı YZ asistanına düzenlemesine destek olmasını söylüyor ve Gemini bir sistem üretip, dosyaları yeni bir klasöre aktarıyor, bu dosyaların içindeki verileri de hesap tablosuna geçirerek düzenliyor.

Google tanıtımından bir ekran görüntüsü

YZ destekli iş akışı ihtimali sizi heyecanlandırıyorsa, veri güvenliğini düşünmek için bir saniye soluklanmanız iyi olacaktır. Geçtiğimiz yıl, Google kullananların her insana açık Google Docs verilerini YZ eğitimi için kullanmak için gizlilik sözleşmesini değişiklik yapmak isteyince, şirket içinde tartışmalar çıkmıştı. Google kullanıcı sözleşmesine bakılırsa şimdi bu verileri kullanabiliyor sadece bu yalnız verilerini deneysel Google özellikleri ile paylaşmayı seçen kullanıcılar için geçerli.

Şimdilik yalnız bir demo gördüğümüzü de unutmamak gerekiyor. YZ asistanları şimdiye dek sorunlu, bazen gerçeği söylemeyen robotlar oldu. Pazara oldukça erken sürüldükleri izlenimi var. OpenAI da, Google’ı hedef almışken, Google’ın yeni YZ destekli Workspace’inin altından kalkması ihtiyaç duyulan oldukça “iş” var.


Mike Pearl’ün haberini Erinç Eröz Türkçeleştirdi

Bul-Tikla

Son Yazılar

Salih Değer – Miras Sözleri

Salih Kıymet – Miras şarkı sözleri ile Kaçsam gitsem kendimden,Oldukca oldukça uzaklara,Bilmediğim tenlere,Bilmediğin bölgelere. Bu…

5 saat ago

Telefonu alüminyum folyo ile kaplamak ne işe yarar?

Telefonu bir alüminyum folyoya sarmak, ilk başta kulağa garip bir gözlem benzer biçimde gelebilir. Aslen…

5 saat ago

Esra Sezer – Üstüme Gelme Sözleri

Esra Sezer – Üstüme Gelme Sözleri “Üstüme Gelme” şarkı sözleri ile Gelme Üstüme GelmeÜstüm BaşımToz…

11 saat ago

Bir bilim insanı, kanseri yenmek için kendi üzerinde deney yaptı (işe de yaradı!)

Kendi meme kanserini laboratuvarda üretilmiş virüsleri tümöre enjekte ederek başarıyla tedavi eden bir bilim insanı,…

12 saat ago

İlyas Yalçıntaş – İstanbul’da Sözleri

İlyas Yalçıntaş – İstanbul’da Sözleri “İstanbul’da” şarkı sözleri ile Gittiğin bölgeler iyi mi kim bilir…

18 saat ago

Aradığınız kişi şu anda telefona cevap veremiyor ne demek?

Günümüzde yazışma oluşturmak için kullandığımız cihazlar içinde yer edinen telefonlar, artık hayatımızın merkezinde yer ediniyor.…

18 saat ago