Gotik ne demek ve kelime anlamı nedir? Sosyal Medya üzerinde Gotik kime denir ve neye denir

Günümüzde bilhassa toplumsal medyada sıkça karşımıza çıkan “Gotik” kelimesi, aslına bakarsak yüzyıllar öncesine dayanan köklü bir geçmişe haiz. Bir mimari akımından yazınsal bir türe, sonrasında da bir müzik ve yaşam tarzına evrilen Gotik, her dönemde kendine özgü bir güzel duyu anlayışını temsil ediyor. Peki, bu gizemli ve bir o denli da çekici dünyanın kapıları bizlere tam olarak neyi vaat ediyor? “Gotik ne demek?” sorusunun yanıtını ararken, kelime anlamından toplumsal medya kullanımlarına kadar uzanan geniş bir yelpazede yolculuğa çıkıyoruz. Hazırsan başlamış olalım!

Gotik Kelimesinin Anlamı ve Kökeni

“Gotik” kelimesi, Batı Roma İmparatorluğu’nu yıkan bir Cermen halkı olan Gotlardan geliyor. Rönesans süreci sanatçıları, kendilerinden önceki Orta Çağ sanatını “barbar” Gotlara atfederek küçümsüyor ve “Gotik” terimini aşağılayıcı bir anlamda kullanıyorlardı. Sadece 18. yüzyılın sonunda ve 19. yüzyılın başlangıcında Gotik mimari, edebiyat ve sanata olan ilgi tekrardan canlanıyor ve “Gotik” kelimesi negatif anlamını yitiriyor.

Toplumsal Medyada “Gotik” Kimdir?

Toplumsal medyada “Gotik” kelimesi, çoğu zaman karanlık ve gizemli estetiğe ilgi duyan kişileri tanımlıyor. Siyah giysiler, koyu renk makyaj, metal müzik ve doğaüstü temalar, Gotik kültürle ilişkilendirilen unsurlar içinde yer ediniyor. Sadece günümüzde “Gotik” olmak, yalnız dış görünüşle sınırı olan kalmıyor. Toplumsal medyadaki Gotik bireyler, çoğu zaman sanat, edebiyat, müzik ve felsefeyle de yakından ilgileniyor ve bu alanlarda kendilerini ifade ediyor.

Toplumsal Medyada “Gotik” Neye Denir?

Toplumsal medyada “Gotik” kelimesi, yalnız kişileri değil, bununla beraber belirli içerikleri ve güzel duyu anlayışları da nitelendirebiliyor. Mesela; karanlık ve gizemli atmosferiyle dikkat çeken fotoğraflar, şiirler, kısa filmler ve müzikler “Gotik” olarak adlandırılabiliyor. Bunun yanı sıra, doğaüstü vakaları mevzu alan, zamanı ve fantastik öğeleri harmanlayan içerikler de “Gotik” etiketine haiz olabiliyor.

“Gotik” kelimesi yüzyıllar içinde anlamını ve kullanım alanlarını genişleterek günümüze kadar ulaşmış. Toplumsal medyada da kendine özgü bir yer edinen Gotik, karanlık estetiğiyle bizi etkilemeye devam ediyor.

(Toplam: 3, Bugün: 1 )

Site Footer