Genel

Göz Altı Işık Dolgusu Nasıl Uygulanır

Gözaltı Torbalanması ve Morlukları Neden Olur ?
Göz bölgemiz, her yöne kolayca gidebilen özel bir yağla çevrilidir ve bu yağ olan bölge “septum” adı verilen doğal bir bariyer sayesinde konumunu muhafaza edebilmektedir.

Genetik nedenler veya yaşa bağlı bir artışla, septum yağ torbası tarafından ileri doğru itilir. Yaşımız ilerledikçe yüzümüzün kemik yapısı incelirken, kemik de doğal olarak bu durumda geriye doğru hareket eder. Bu durumların sonucunda da göz bölgemizin altında boşluk, gölgeler ve morluklar oluşmaktadır.

Gözaltı Torbalanması ve Morlukların Tedavisi

Cerrahi müdahale boyutuna ulaşmamış vakalarda şimdiye dek tek bir uygulama ile tüm bu sorunları kapsayabilecek bir çözüm yaratılamamıştı. İsviçre Teoxane Laboratuvarları uzun süren etkili Ar-Ge çalışmaları sonucunda bunu başardı ve Gözaltı Işık Dolgusu tedavisi geliştirildi.

Gözaltı Işık Dolgusu Nedir?

Dermal dolgunun özel işlemlerden geçirilip çapraz bağların revize edildiği, dolgu maddesinin göz çevresine uygun hale getirilip uygulama yapılması için tasarlanan dolgular Gözaltı Işık Dolgusu olarak adlandırılmıştır.

Gözaltı Işık Dolgusu Nasıl Yapılır?

Dolgu uygulaması oldukça kolaydır. İlk önce göz çevresi özel bir tonikle silinerek; göz çevresi kirden arındırılır. Çok ince uçlu iğnelere sahip enjeksiyonlar ile dolgu uygulanmaya başlanır. Doktorun önceden belirlediği noktalar aşılandıktan sonra tekrar rahatlatıcı bir tonik ile göz çevresi silinir. İşlem sonrası kızarıklığı önlemek amacıyla krem sürülerek göz çevresine yerleştirilen pamuk ile soğuk uygulama işlemi yapılır.

Bul-Tikla

Son Yazılar

Yeni nesil elektrikli battaniye neye benziyor? (Video GİYİLEBİLİR TEKNOLOJİ)

Kumanda karmaşasını ortadan kaldırmaya geliyor Evimizdeki neredeyse her elektronik eşya artık kendine özgü kontrollere haiz.…

3 saat ago

Don Toliver – New Drop Şarkı Sözü

[Chorus] Got two girls in the cut And I don't know what to do I…

10 saat ago

Tavuk mu yumurtadan çıkar yumurta mı tavuktan? Nihayet bilim açıkladı

Tarihin en meşhur paradokslarının başlangıcında muhtemelen tavuk ve yumurta paradoksu geliyor olsa gerek. “Tavuk mu…

10 saat ago

Bilim insanlarından şaşırtmayan buluş: Yanlış bilgi ve virüs benzer şekilde yayılıyor

Yanlış bilginin seçimleri iyi mi etkileyebileceğini her geçen gün daha derinden anlıyoruz. Amerikalıların ortalama %73'ü,…

17 saat ago

Beyindeki gri madde nedir, ne işe yarar?

Gri madde nedir? Gri madde, beyninizde ve omuriliğinizde (merkezi sinir sistemi) bulunan ve günden güne…

23 saat ago

II. Göbeklitepe’den Bugüne Türkiye’nin Tarihi ve Kültürel Mirası Sempozyumu

Türkiye’nin zamanı ve kültürel mirasının keşfedilmesine yönelik bilimsel araştırmaların yaygınlaştırılması amacıyla Bilimsel nitelikli Fikir Enstitüsü…

1 gün ago