İpek Ongun (d. 07 Ocak 1942, Ankara) Yazar.
1961 senesinde Amerikan Kız Koleji Edebiyat Kısmı’nden mezun olan İpek Ongun, yazı yaşamına 1980’de piyasaya çıkan Mektup Arkadaşları’yla başladı. Onu Kamp Arkadaşları ve Afacanlar Çetesi adlı çocuk kitapları izledi.
Bunların arkasından piyasaya çıkan Yaş On Yedi ve Bir Genç Kızın Gizli saklı Defteri adlı yapıtlarıysa gençlik için yazılmış romanlardır.
Gençlik romanlarından sonrasında, gençlere yaşam kültürü ve kişisel gelişim şeklinde mevzularda destek olmak amacıyla bir trio yazdı. Adları sırasıyla; Bir Pırıltıdır Yaşamak, Bu Yaşam Sizin ve Lütfen Beni Anla olan bu kitapların ilki 1991 senesinde TÜYAP’ta “Altın Kitaplar Ödülü”nü aldı. Ek olarak gençler için yapmış olduğu emek harcamalar sebebiyle Rotary Kulübü’nün Toros, Akdeniz ve Tarabya kolları tarafınca 1995-1996, 2003-2004 ve 2006 yıllarında kendisine “Meslek Hizmetleri Ödülü” verildi.
1998 senesinde da Oriflame firmasının 250.000 kişilik bir halk jürisine yaptırdığı anket sonucu senenin en başarı göstermiş hanım yazarı seçildi. Bunlara ek olarak, yazarın çeşitli okul ve derneklerce verilmiş ödülleri de bulunmaktadır.
Bu çalışmalardan sonrasında yine romana dönen Ongun, Bir Genç Kızın Gizli saklı Defteri’nin devamı olan; Dostlar Içinde, Kendi Ayakları Üstünde, Adım Adım Hayata, İşte Yaşam, Şimdi Düğün Zamanı ve son olarak da Yaşam Devam Ediyor kitaplarını yazdı.
Sabah gazetesindeki yazılarını Yarım Elma Gönül Alma ve Sabah Parıltıları adlı iki kitapta topladı. 2005 senesinde, Şu Deli Ritmde Duyarlı Davranışlar adlı kitabı yayımlandı.
Bir yazar olarak İpek Ongun’un çıkış noktası “gence hizmet”tir.
Ilkin kitabı ve okumayı sevdirerek, sonrasında ise sorgulayarak düşünen bir kafaya haiz olmanın önemini vurgulayarak; ayrıca da yaşama kültürünü geliştirip, yaşama luğu ve bilinci taşımanın önemini belirterek, özetle; yaşamın ilkin gencin kendisine, sonrasında da başkalarına bir anlam ifade etmesi mevzusunda bir farkındalık yaratarak gençlere hizmet sunmaya iş koşturmacasındadır.
Evli ve iki kız evladı olan İpek Ongun, yazı yaşamını Mersin’de sürdürmektedir.
Roman:
Hikâye:
Tercüme:
Öteki:
Babil’in En Varlıklı Adamı – George S. Clason Tür:KitapYazar:George S. ClasonYayınlanma Zamanı:2018Yayınevi:Butik Mevzusu Kitapta Babil’de…
Çoğunlukla genç Instagram kullanıcıları, kendileri için uygun bir profil olmayan Instagram fenomenlerine yada hesaplarına rastladıktan…
Netflix, geniş film, dizi, belgesel ve program arşivine haiz en iyi çevrimiçi gösterim platformların içinde…
Rüya – Ivan Sergeyeviç Turgenyev Karakterler Anlatıcı: Hikâyenin merkezinde yer edinen anlatıcı, adı verilmemiş bir…
CD yazma programları, dijital dünyada geçmişe köprü kuran, nostaljik bir dokunuş sunan bununla beraber günümüzde…
[Chorus] Got two girls in the cut And I don't know what to do I…