Razer BlackShark V2 Pro kulaklık incelemesi

Oyuncu kulaklıkları günden güne değişiyor. Tasarımlar da birkaç yıl öncesinin rengarenk LED’li görünüşlerinden, giderek daha şık ve mütevazı duran modellere doğru kayıyor. Bu değişimin son olarak temsilcilerinden biri de Razer’ın oyuncu kulaklığı BlackShark V2 Pro. Bugün inceleyeceğimiz kulaklık da bu modelin beyaz versiyonu.

Razer BlackShark V2 Pro Tasarımı

Razer BlackShark V2 Pro, 2020 senesinde firmanın piyasaya sürdüğü önceki modele oldukça benziyor. Kulaklık genel yapı itibarıyla plastik bir kasaya haiz. Sadece bu plastik, mat bir görünüm sunmak için değişik bir yüzey işlemi görmüş. Bu da kulaklığın premium hissiyatına katkıda bulunuyor. Kulaklığın kafa bandı ve kulaklık kısımları hafızalı süngerden yastıklara haiz. Kafa bandının üst kısmı ise protein deriden yapılmış ve dikiş detaylarıyla şık bir görünüm sunuyor. Bu kısım da kulaklığın kalan plastik kasası benzer biçimde beyaz renkte. Sadece kafa bandı süngeri ve kulak yastıkları tamamen siyah. Bu siyah alanlardaki süngerler de nefes alıp-verebilen yapıda bir siyah kumaşla kaplı.

Beyaz renkli versiyonuyla Razer BlackShark V2 Pro, mütevazı tasarımları seven oyunculara yönelik.

Geleneksel “headband” seçimi kulaklıklarda alıştığımızın aksine, kafa bandı kısmı hareketli değil. Bunun yerine “earcup” dediğimiz kulaklara denk gelen alanlar, iki ince telle yukarı-aşağı hareket ettirilebiliyor. Sol kulaklık üstünde, birazcık büyük olsa da döndürülebilir bir ses ayar düğmesi yer ediniyor. Bunun haricinde mikrofon kısma ve güç tuşları da buraya konumlandırılmış. Bu iki tuşun altındaysa, küçük bir LED göstergesi bulunuyor. Söylediğim benzer biçimde, kulaklıkta bu LED haricinde herhangi bir aydınlatma yok. LED ışığın derhal altındaysa USB-C girişi ve 3,5mm’lik boom mikrofon girişi yerleştirilmiş. Kulaklıktaki kalan öteki tuş ise, sağ kulaklık üstünde yer ediniyor ve cihazın bağlantı tercihini değiştirmenizi mümkün kılıyor. Bu tuşla hem de kulaklığı Bluetooth eşleştirme moduna alabilir, kulaklıkta kayıtlı ekolayzır ayarlarını seçmek için kullanabilirsiniz.

Razer BlackShark V2 Pro teknik özellikler

Hazır bağlantı tercihlerinden bahsetmişken, kulaklığın Bluetooth 5.2 ve 2.4GHz kablosuz şekilde kullanılabildiğini belirtmeden geçmeyelim. BlackShark V2 Pro’yu PC, PS5 yada Nintendo Switch’le kullanabiliyorsunuz. Sadece desteklenen platformlar içinde Xbox bulunmuyor. Kutudan çıkan USB verici yardımıyla 2.4GHz bağlantısını kullanabiliyorsunuz. Kutuda yer edinen USB-A’dan USB-A’ya örgülü uzatma kablosu yardımıyla de vericinizi kolayca bağlayabiliyorsunuz. Ek olarak kutu içeriğindeki USB-A’dan USB-C’ye kablo da kulaklığı şarj etmenize imkân tanıyor.

Kulaklık, her kulakta 50mm’lik Razer TriForce Titanium sürücülere haiz. Bu sürücülerle THX Uzamsal Ses desteği de sunulmuş. Doğrusu sanal bir surround ses desteği veriliyor. 12Hz-28kHz frekans tepkisine haiz olan kulaklık, 32 ohm empedansa ve 100dB hassasiyete haiz.

Razer Synapse uygulamasıyla kulaklığın ekolayzır ve benzeri ayarlarını yapmak da mümkün.

Razer™ HyperClear Super Wideband adında olan bir çıkarılabilir mikrofona haiz olan kulaklığın, mikrofon frekans tepkisi ise 100Hz ile 10kHz içinde.

Kulaklığı Razer’ın Synapse uygulamasıyla kullanabiliyoruz. Bu uygulama yalnız Windows’ta bulunuyor ve çeşitli değişik ayarı yapmanızı mümkün kılıyor. 10 bantlı grafik ekolayzır üstünden ses tercihlerinizi değiştirebilir, oyunlara hususi profiller oluşturabilirsiniz. Bununla beraber online oyunlarda sesinizin daha net duyulabilmesini elde eden ses normalizasyonu, ses netliği, mikrofon gürültü engelleme benzer biçimde çeşitli ayarlar da bu uygulama içinde yer ediniyor.

Razer BlackShark V2 Pro pil ömrü

Razer’ın kulaklığın pil ömrü mevzusundaki iddiası 70 saate kadar. Sadece yaptığımız testlerde bu sürenin tek şarjda 50 saatin hafifçe üstünde dayanabildiğini gördük. Pilden tutum etmek isterseniz de Synapse uygulaması üstünden kulaklığın 15 dakika kullanılmadıktan sonrasında kapanmasını da sağlayabilirsiniz. Bu açıdan bakıldığında BlackShark V2 Pro’nun bilhassa evde kullanılacak bir ürün olduğu düşünüldüğünde, oldukça kafi bir pil ömrü sağladığını söyleyebiliriz.

Netice

Razer BlackShark V2 Pro, açıkçası şık görünümüyle öteki heybetli oyuncu kulaklıklarından ayrılıyor. Bu açıdan daha derli toplu bir oyuncu tarzına haiz olanların ilgisini çekeceğini söyleyebilirim. Bunun haricinde ses performansı açısından benzer fiyat seviyesindeki rakip ürünlere bakılırsa bir tık daha kaliteli bulunduğunu belirtmemiz gerek. Bilhassa THX Uzamsal Ses hususi durumunun sunulmuş olduğu CS2, Apex Legends, PUBG ve benim de hayranı olduğum World of Warcraft benzer biçimde oyunlarda, pozisyonel ses büyük bir ehemmiyet taşıyor. Mesela CS2 oynarken yakındaki bir tabanca ya da ayak sesinin hangi açıdan geldiğini duymak, rakiplerinize bakılırsa sizi avantajlı kılabiliyor.

Tasarımı, araç-gereç kalitesi ve performansıyla Razer BlackShark V2 Pro, üst düzey bir oyuncu kulaklığı.

Doğal bu özellik yalnız PC için geçerli. Eğer bir konsol oyuncusuysanız, bu tür bir özellikten yoksun kalıyorsunuz. Sadece kuvvetli bas ve net vuruşlar veren sürücüler, bu açıdan iyi bir oyuncu kulaklığı için kafi performansı sunuyor. Kablosuz bağlantının nimetlerinden yararlanan BlackShark V2 Pro, bir ihtimal kablolu bir mod da sunsaymış, işte o süre tadından yenmezmiş. Kulaklığın kafada hastalık yaratmadığını, oldukça konforlu bir kullanım sunduğunu da söylemeden geçmeyelim.

Kısacası Xbox harici bir platformda sık oyun oynayanlardansanız, şıklığı ve rahatlığıyla sizi doyum edeceğe benziyor.

(Toplam: 8, Bugün: 1 )

Site Footer