Kategoriler: Genel

Recover My Files – Silinen Dosyalarınızı Kurtarma Resimli Anlatim

yazımızda genel SQL komutlarına giriş yapmış ve kullanımı hakkında örnekler vermiştik. Bu komutlar genel olarak tüm işlemlerinizde size yetecektir; ancak SQL “o kadarlık” bir dil değildir. Size daha sadece yolun başındayız diyebilirim…

Bu yazımızda SQL ile iki tabodaki ortak bir veriye göre bu iki tabloyu birleşProgramı çalıştırdığınızda karşınıza bazı seçenekler çıkacak.Her zaman için Complete seçeneklerini kullanmanızı tavsiye ederim.Daha detaylı bir arama imkanı sağlar.Eğer daha önce format atmış iseniz ve formatta kaybolan verilerinizi kurtarmak istiyorsanız aşağıdaki resimde gösterilen Complete Format Recover seçeneğini seçip ardından Next butonuna basınız.Eğer henüz format atmamış geri dönüşüm kutusundan silmişseniz bunun için Complete File Search seçeneğini seçip ardından Next butonuna basınız.Bne resimli anlatımımda bu seçeneği gözönünde bulundurarak anlattım.Diğer seçeneğinide seçseniz yapacağınız işlemler yine aynı.

Resimde anlatmış olduğum şekilde daha önce hangi sürücünüzden silmiş iseniz dosyasınızı o alanı seçiyoruz.Örneğin sildiğiniz dosya geri dönüşüm kutusundaydı veya masaüstündeydi,resimde göstermiş olduğum seçenekleri işaretliyoruz.Eğer başka sürücünüzden sildiyseniz ona göre siz kendiniz seçiminizi yapıp Next butonuna basınız.

Program neredeyse tüm uzantıları destekliyor.Bu alanda kurtarmak istediğimiz dosya uzantısı veya uzantılarını seçiyoruz.Seçmek istediğimiz dosya uzantıları yanındaki kutucukları işaretleyrek seçebiliriz.Örneğin ben genelde resim uzantılı Jpeg vs aratmayı denedim.Sonrasında Start butonuna basarak silinen dosyalarımızın taramasını başlatıyoruz.


Hızlı bir şekilde kurtarma işlemi başlayacaktır.Bu esnada işlem bitene kadar bekleyiniz.Bu işlem süresi Disk alanınız ve taratacağınız uzantılara göre değişkenlik gösterir.

Tarama işlemi bittikten sonra sol üst tarafta kurtarılan dosya türleri ve adeti gözükür.

Kurtarmak istediğimiz dosyaların adının gözüktüğü klasör yanındaki kutucuklardan,kurtarmak istediklerinizi işaretleyip resimde anlatıldığı şekilde Save Files / Save Files seçeneklerinine tıklayınız.

Karşımıza çıkan ekrandan kurtarmak istediğimiz dosyalar için bilgisayarımızdan klasör yerini seçiyoruz.Ancak burada dikkat edilmesi gereken ; örneğin C sürücüsündeki bir dosyayı silmiş ve o dosyayı kurtarmak istiyorsak kurtarma yeri olarak diğer bir sürücümüzü ( D ) seçmeliyiz.Aksi taktirde kaydetme işlemi başarısız olur ve program hata veir.

Tamam butonuna bastıktan sonra hızlı bir şekilde kaydetme yani silinen dosyalarını kurtarma işlemi başlayacaktır.İşlem bitimine kadar bekleyiniz.

Bul-Tikla

Son Yazılar

Telefondan telefona internet paylaşımı nasıl yapılır?

iPhone yada Android telefonlarda bir QR kodu oluşturmak, WiFi şifrenizi paylaşmanızı kolaylaştıran en iyi yöntemlerin…

1 saat ago

Don Toliver – New Drop Şarkı Sözü

[Chorus] Got two girls in the cut And I don't know what to do I…

2 saat ago

iOS 18 Fotoğraflar uygulamasını sevmediniz mi? İşte size çözüm…

iOS 18'in Fotoğraflar uygulaması kafanızı mı karıştırdı? Yalnız değilsiniz. Apple, varsayılan Fotoğraflar uygulamasını iOS 18…

8 saat ago

Verilen görevi erken mi teslim ediyorsunuz: Yapmayın! (Biz demiyoruz, bilim diyor)

Meydana getirilen yeni bir araştırmaya gore, işlerin, projelerin teslim tarihini tutturmak oldukça mühim. Eğer bir…

15 saat ago

iPhone’da ChatGPT aramayı kullanmak artık çok kolay!

OpenAI, iPhone'lardaki ChatGPT uygulamasına SearchGPT kestirmesi ekledi. MacRumors tarafınca fark edilen değişikliğe, Kestirmeleri açarak ulaşabiliyorsunuz.…

21 saat ago

Don Toliver – New Drop Şarkı Sözü

[Chorus] Got two girls in the cut And I don't know what to do I…

1 gün ago