Sağlık Balonları Kitap Özeti – Alp Sirman
◆ Glüteni kimler yememeli?
◆ Vücudumuz niçin artık D vitamini üretmiyor?
◆ Mucize rejim diye bir şey var mı?
◆ Aşıyla sığıra dönüşeceğine inanan insanlardan bugüne aşı karşıtlığı
◆ Her yönüyle Koronavirüs
◆ Sizde de kandida olabilir mi?
◆ Süpermarketlerin uzak durulması ihtiyaç duyulan bölgeleri
◆ Tütün endüstrisi ile şeker endüstrisinin ortaklaşa iş
◆ Ketojenik diyetin 140 yıl ilkin, bir cenaze levazımatçısının yazdığı kitapta tanıtıldığını biliyor musunuz?
◆ Aslolan suçlu kolesterol mü?
◆ Bitkisel olan her şey sıhhatli ve zararsız mı?
Hakikat sonrası çağda sıhhatli olmak, sağlığımızı iyi mi koruyacağımızı öğrenmek zor, değil mi? Sağlık alanında da “alternatif” adı altında bilim dışı yöntemler kutsanıyor; web siteleri, TV kanalları kendi tedavi ve beslenme yöntemini, hatta ilacını satmaya çalışan “uzmanlar”la dolup taşıyor. Medyanın, ünlülerin, web fenomenlerinin, ilaç endüstrisinin oluşturduğu, nereye bakacağımızı, kime inanacağımızı bilmediğimiz bu kakofoni içinde “Bilimden ayrılmayın” diyen bilge bir sese kulak vermek gerekir kim bilir…
Dr. Alp Sirman, sağlıkta bilim dışı yalanların izini sürerken, hastalıkların ve tedavi şekillerinin tarihçesi hakkında sıhhat illüzyonlarını yerle bir edecek bilgiler veriyor.
Bilimden ayrılmayın!
Kitap Künyesi:
ISBN: 978-605-09-7247-4
Sayfa Sayısı: 176
Boyut: 13.6 x 21 santimetre
Gösterim Zamanı: Mart 2020
Kategori: Araştırma – İnceleme
Alp Sirman Hakkında:
Alp Sirman, Cerrahpaşa Tıp Fakültesi’ni bitirdikten sonrasında Acil Tıp mevzusunda eğitim g.rdü. İstanbul’da yeni gelişmeye
süregelen bölgelerde acil müdahale merkezleri oluşturarak evde sıhhat hizmetleri vermeye başladı. Yıldız Teknik Üniversitesi’nde uzun seneler, ev yaralanmaları ve tasarım sorunları ilişkisini irdeleyen bina bilgisi dersleri verdi. Halen Sabancı Üniversitesi’nde ve İTÜ’de konuk öğretim üyesi olarak mimarlık ve tasarım mevzusunda doktora dersleri veriyor. Büyükşehir belediyelerine ve mimarlık ofislerine tasarım ve performans ilişkisi, insan ve çevre ilişkisi üzerine sunumlar yapıyor. Popular Science dergisinde yazılar yazıyor, KRT kanalında “İşin Doğrusu” adlı bir program yapıyor.
Sirman’ın İnsanlık Sendromu (Hümanist Yayınları, 2019) adlı bir kitabı bulunmaktadır.