Kategoriler: Genel

Slack’te yapay zeka, burnunu yanlış yerlere mi sokuyor?

Artık neredeyse her uygulamada bir halde suni zeka bulunuyor. Sadece bu durum kimi zaman bazı sorunlara da yol açabiliyor.

Bunun son örneği de Slack. Kurumlar için anlık mesajlaşma hizmeti sunan uygulama, extra ücret karşılığında suni zeka özellikleri sunan bir üyelik türünü barındırıyor. Sadece PromptArmor isminde güvenlik firmasına bakılırsa Slack’in sunmuş olduğu bu suni zeka özellikleri birçok güvenlik açığı barındırıyor. Uygulamadaki özellikler, konuşmaların özetini çıkarmakta kullanılıyor. Sadece güvenlik şirketine bakılırsa bu kabiliyeti, hususi konuşmalara erişerek yapıyor ve öteki kullanıcıları kandırmak için de kullanılabiliyor.

Teknik ayrıntıların tamamı PromptArmor’un yayınladığı blog gönderisinde yer ediniyor, sadece buradaki mesele esasen iki yönlü. Ilk olarak, Slack kısa sürede suni zeka sistemini, hususi kullanıcı DM’lerinden ve dosya yüklemelerinden kasıtlı olarak veri toplayabilecek şekilde güncelledi. Bunun ötesinde, PromptArmor “prompt injection” adında olan bir teknik kullanarak Slack suni zekasını, söz mevzusu Slack kanalının üyelerini potansiyel olarak kimlik avına çıkarabilecek fena amaçlı bağlantılar oluşturmak için kullanabileceğinizi kanıtladı.

Mashable olarak Slack’e mevzuyla ilgili izahat yapılması için ulaştık. PromptArmor’un blog yazısında da belirtildiği şeklinde mesele, blog yazısı yayınlanmadan ilkin Slack’e bildirilmiş. Slack’in sahibi olan SalesForce şirketinin bir sözcüsü ise problemin bilincinde olduklarını sadece detaylara girmeyeceklerini belirtti.

Izahat şu şekilde yapılmış oldu: “Rapordan haberdar olduğumuzda, oldukca sınırı olan ve belirli koşullar altında, aynı Slack emek harcama alanında mevcut bir hesabı olan fena niyetli bir aktörün kullanıcıları duyarlı veriler için kimlik avına çıkarabileceği açıklanan senaryo hakkında bir soruşturma başlattık. Problemi gidermek için bir yama yayınladık ve şu anda alan kişi verilerine yetkisiz erişim olduğuna dair bir kanıtımız yok.”

Siz gene de suni zeka özelliğine haiz bir uygulama kullanıyorsanız, kullanım şartlarını incelemenizde yarar var.


Alex Perry’nin haberini Özgür Yıldız Türkçeleştirdi.

Bul-Tikla

Son Yazılar

Google Haritalar’daki en büyük eksikliğe çözüm: Haritadaki araç için yeni seçenekler geliyor!

Google Haritalar, vasıta sahibi kullanıcıları için artık daha çok özelleştirme seçeneği sunacak. Google, navigasyon ekranındaki…

5 saat ago

Yeni nesil elektrikli battaniye neye benziyor? (Video GİYİLEBİLİR TEKNOLOJİ)

Kumanda karmaşasını ortadan kaldırmaya geliyor Evimizdeki neredeyse her elektronik eşya artık kendine özgü kontrollere haiz.…

12 saat ago

Don Toliver – New Drop Şarkı Sözü

[Chorus] Got two girls in the cut And I don't know what to do I…

18 saat ago

Tavuk mu yumurtadan çıkar yumurta mı tavuktan? Nihayet bilim açıkladı

Tarihin en meşhur paradokslarının başlangıcında muhtemelen tavuk ve yumurta paradoksu geliyor olsa gerek. “Tavuk mu…

18 saat ago

Bilim insanlarından şaşırtmayan buluş: Yanlış bilgi ve virüs benzer şekilde yayılıyor

Yanlış bilginin seçimleri iyi mi etkileyebileceğini her geçen gün daha derinden anlıyoruz. Amerikalıların ortalama %73'ü,…

1 gün ago

Beyindeki gri madde nedir, ne işe yarar?

Gri madde nedir? Gri madde, beyninizde ve omuriliğinizde (merkezi sinir sistemi) bulunan ve günden güne…

1 gün ago