Oyuncuların son günlerde dillerinden düşmeyen tek bir oyun var: Palworld. Kimsenin beklemediği, hakkında birkaç gün öncesine kadar fikri olmayan oyun, Twitch yayınlarında giderek popülerleşti ve Steam listelerinde kısa bir sürede platformun en popüler oyunu CS2’yi bile geride bıraktı. Devletimizde de oldukça popüler olan Pokémon karakterleri ve The Legend of Zelda: Breath of the Wild oyununa aşırı benzerliğiyle de ilgi çeken oyun, daha hemen hemen erken erişim aşamasında. Kısaca tamamlanmış değil.
Japon Pocketpair şirketi tarafınca geliştirilen bu aksiyon-macera, rol yapma ve hayatta kalma oyunu, 18 Ocak’ta Steam, Xbox ve Windows PC platformlarında satışa sunuldu. 3 günde 5 milyon satışa, 5 günde ise 7 milyon satış rakamına ulaşan oyun, bu performansıyla üç günde 4 milyon kopya satışa ulaşan The Last of US Part II, 3.3 milyon satan Marvel’s Spider-Man ve 3.1 milyon satan, 2018’de piyasaya çıkan God of War’ı da geçmiş oldu.
Palworld‘de üsler kurabileceğiniz ve “Pal olarak malum gizemli yaratıklarla barışçıl şekilde yaşayabilir ya da acımasız bir kaçak avcılık sendikasını kovmak için hayatınızı riske atabildiğiniz” geniş bir açık dünya haritada oynuyorsunuz. Bu Pal’ları savaşlarınızda kullanabiliyor, üslerinizde çalıştırabiliyor, satabiliyor ya da yiyebiliyorsunuz. Evet, bu “tatlış” yaratıklara yapabildikleriniz oldukça sıradışı.
Palworld şu anda Steam platformunun en fazlaca oynanan ve en fazlaca satan oyunu durumunda. O şekilde ki platformun en popüler oyunları Counter-Strike 2 ve Dota 2‘yi bile geride bırakmış durumda.
İşin aslolan garip tarafıysa oyundaki bu “Pal” dostlarımızın, alabildiğine Pokémon’daki yaratıklara benziyor olması. Tek problem bu da değil, aynı Pokémon’da olduğu benzer biçimde bu yaratıklar da Poké topu benzer biçimde bir “Pal Küresi”yle yakalanıyor. Oynanışında Zelda serisinin son oyunlarındakine benzerliklerin de göze çarptığı yapım, görünüşe bakılırsa Nintendo ve The Pokémon Company’nin avukatlarının bir dava sürecine hazırlanmasına niçin olabilir.
Shannon Connellan’ın haberini Özgür Yıldız Türkçeleştirdi.