Kategoriler: Otomobil

SÜRÜŞ İZLENİMİ · Peugeot Rifter


Hem iş hem de aile kullanımına uygun olan hafif ticari araçlar arasındaki rekabette öne çıkmak isteyen Peugeot, Rifter ile standartları değiştiriyor.

Otomobilden geliştirilen hafif ticari araçların (CDV) öncüsü olan Partner, sınıfının en önemli modellerinden biri. Ancak Peugeot, yeni nesle geçerken radikal bir karar aldı ve bu ismi sadece van versiyonlarında kullanmaya devam edeceğini açıkladı. 5 ve 7 koltuklu CDV artık Rifter adını taşıyor. Cenevre Otomobil Fuarı’nda tanıtılan Rifter, aslında Partner Tepee’nin yerini alıyor.

Peugeot’nun yeni nesil tasarımını yüzünde taşıyan Rifter’ın arka tasarımı Partner Tepee’den izler taşıyor. Standart versiyonu 4403 mm uzunluğunda olan Rifter’ın 7 kişilik uzun şasili versiyonunun uzunluğu ise 4753 mm. Aks mesafeleri ise sırasıyla 2785 mm ve 2975 mm. Kompakt sınıf ve orta sınıf büyüklüğündeki iki Rifter versiyonunun aks mesafeleri iç mekan genişliği ile ilgili fikir de veriyor. Burun tasarımının yanı sıra otomobil çepeçevre saran plastik korumalar SUV hissi verirken iç mekanda i-Cockpit ile sınıfının en dikkat çekici tasarımına sahip. Rifter’ın otomatik şanzımanlı versiyonlarında Expert’te olduğu gibi çevirmeli düğme şeklinde bir vites kumandası bulunuyor. Arka kapı camlarının açılabilmesi, cam tavanlı versiyonlarda tavanın ortasındaki şeffaf eşya bölümü, bagajın üst kısmındaki eşya kutusu, bagaj kapağından bağımsız açılabilen arka cam gibi birçok standart ve opsiyonel kullanışlılık çözümüne sahip Rifter, aynı 3008 gibi sınıfın referans modeli olma potansiyeline sahip.

5 kişilik versiyonda 775 litrelik bagaj hacmi 3500 litreye, 7 kişilik versiyonda ise 1050 litrelik hacim 4000 litreye kadar genişletilebiliyor. Arka camın bagaj kapağından bağımsız açılabilmesi de (donanıma göre) kullanışlılık öğelerinden biri.

Rifter’da binek otomobillerde olduğu gibi adaptif hız sabitleme, aktif şeritten çıkma uyarısı, park asistanı, kör nokta uyarı sistemi, kablosuz şarj, aktif güvenlik freni gibi birçok elektronik yardımcı da sunuluyor. Bu açıdan bakıldığında Rifter bir ticari araçtan çok, binek otomobil özellikleri taşıyor. Rifter’da 1,2 litre turbo benzinli motorun 110 HP’lik versiyonu ve 1,5 litrelik dizel motorun 75, 100 ve 130 HP’lik versiyonları bulunuyor. Türkiye’de 1.5 BlueHDi EAT8 versiyonunun ön plana çıkması bekleniyor.

Bu motor ve 8 ileri vitesli yeni otomatik şanzıman ikilisiyle Rifter iyi bir performans sunuyor. Yeni dizel motor oldukça sessiz ve yumuşak çalışma karakterine sahip. Alt devirlerdeki çekiş gücü oldukça iyi ve bu noktada 8 ileri vitesli otomatik şanzıman EAT8’in katkısı gözardı edilemez. Şanzımanın vites değişimleri hızlı ve sarsıntısız.

Rifter’ın biraz sert tutulmuş süspansiyon sistemi virajlarda sınıfı için oldukça iyi yol tutuş sunuyor. Türkiye yollarında bu süspansiyon konfor konusunda ne kadar başarılı olacak şimdilik bilmiyoruz ama birçok SUV modeli zorlayacak yol tutuş özellikleri sergilediğini söyleyebiliriz.

Bul-Tikla

Son Yazılar

Don Toliver – New Drop Şarkı Sözü

[Chorus] Got two girls in the cut And I don't know what to do I…

1 saat ago

‘Mini Ay’ kadim dostumuz Ay’ın bir parçası mıydı?

Yakın bir vakit sonrasında Dünya'ya veda edecek olan 'Mini Ay' aslen insanoğlu Dünya'da dolaşmaya başladıktan…

2 saat ago

Babil’in En Zengin Adamı Özeti ve Konusu

Babil’in En Varlıklı Adamı – George S. Clason Tür:KitapYazar:George S. ClasonYayınlanma Zamanı:2018Yayınevi:Butik Mevzusu Kitapta Babil’de…

8 saat ago

Instagram’daki önerilerden sıkıldınız mı? Yeni algoritma özelliği ile tanışın

Çoğunlukla genç Instagram kullanıcıları, kendileri için uygun bir profil olmayan Instagram fenomenlerine yada hesaplarına rastladıktan…

9 saat ago

MacBook’a Netflix indirme nasıl yapılır?

Netflix, geniş film, dizi, belgesel ve program arşivine haiz en iyi çevrimiçi gösterim platformların içinde…

15 saat ago

Rüya Özeti, Konusu ve Karakterleri

Rüya – Ivan Sergeyeviç Turgenyev Karakterler Anlatıcı: Hikâyenin merkezinde yer edinen anlatıcı, adı verilmemiş bir…

16 saat ago