Teknoloji devinin yöneticilerinden YZ tavsiyeleri: Bunları yaparken onlar bile çekiniyor

Suni zekânın iş yerindeki gücü giderek artıyor. Kimi firmalar için şimdiden çalışanların günlük iş akışını geliştirmeye katkı sağlıyor.

Google’ın makine öğrenme, kuantum YZ ve bilim benzer biçimde alanları araştıran departmanı Google Research’ün yöneticileri, suni zekâyı günlük yaşamlarında iyi mi kullandıklarını Business Insider’a söyledi.

Google yöneticileri en oldukça hangi YZ aracını kullanıyor?

Google Research’ün Ürün ve Alan kişi Deneyimi yöneticisi Katherine Chou, en oldukça Google’ın görsel tanımlama aracı olan Lens’i kullandığını söylüyor. Chou, Lens’i cildindeki sorunları araştırmak için kullandığını ve aracın kendisi kadar, aile üyeleri için de yararlı oluğunu belirtiyor.

Firmanın Strateji, Operasyonlar ve Tanıtım Başkan Yardımcısı Maya Kulycky de Lens’in “büyük bir hayranı bulunduğunu” söylüyor ve ekliyor: “Yakınlarda, Şikago’da oldukça güzel bir cadılar bayramı dekorasyonu gördüm ve Lens’i kullanarak, kaç liraya mal olacağını buldum.”

“Hızla gelişen teknolojinin büyüsü”

Google Research Başkan Yardımcısı Yossi Matias, en favori araçları içinde yazıları sesli dinlemesine ve kimi sayfaları çeviri etmesine destek olanlar bulunduğunu söylüyor. Matias, “ambient intelligence / ortam zekâsı” terimini de kullanıyor ve açıklıyor: “siz bilincinde bile olmadan işini icra eden suni zekâ.”
Matias sözlerine şunu ekliyor: “Benim için en büyük ilerleme, nerede kullandığımıza dikkat etmediğimizde yaşanmış olan. Ve bu bence değişen teknolojinin büyüsü.

Onlar da sınır belirliyor

Sadece, mevzu suni zekâ kullanımına ulaşınca, teknoloji devini yönetenler bile kendilerine kimi sınırlamalar belirliyor.

Kulycky, otomatik düzeltme ve otomatik tamamlamanın, kullanmadan ilkin iki kez düşündüğü alanlardan biri bulunduğunu söylüyor. Her ne kadar aracı sevse de, önerilmiş olduğu kelimeyi kullanmadan ilkin ne olursa olsun kendisine “tavsiye edilen kelime, ifade ettiklerimi kendi kullanacağım kelimeden daha iyi açıklamaya destek oluyor mu” diye sorduğunun altını çiziyor:

“Yoksa gerçekte, birazcık tembellik edip, o kelimeyi kullanırsam, aynı anlamı taşımayacak mı? Ve bu şekilde konuşmamın doğasını ne kadar değiştirecek?”
Ek olarak bu aracı, daha “duygusal” alanlarda kullanmaktan çekindiğini de sözlerine ekliyor:

“Ben bir anneyim, 12 ve 14 yaşlarında iki oğlum var. Onlara ifade etmek istediklerim ile aramıza bir arayüz girmesini istemiyorum.”

Matias için teknoloji ve sanat meselesi “kalbine daha yakın.” Kendisi suni zekanın müzik ve yazı benzer biçimde alanlardaki evrimi mevzusunda iyimser olsa da, suni zekanın üretim sürecinde kullanıldığına dair “iyi bir işarete” haiz olmasının da mühim bulunduğunu söylüyor.

Matias ek olarak, Google’ın suni zekâsı Gemini’yi denetlemek için “denetim hususi durumunu” kullandığını belirtiyor. Söz mevzusu vasıta, kullananların Gemini Uygulamaları tarafınca oluşturulan yanıttan benzer yada değişik içerik bulmak için Google Arama’yı kullanarak Gemini Uygulamaları’ndan aldıkları bilgilerin doğruluğunu denetim etmelerine olanak tanıyor.

Matias, bunu kullanma sebebini de şu şekilde açıklıyor: “Bu sayede, sorduğum herhangi bir soruya süratli, öz ve kapsamlı bir yanıt alabiliyor ve bunun sağlam temellere dayandığından güvenli olabiliyorum.”


Business Insider haberini Erinç Eröz yerelleştirdi

(Toplam: 1, Bugün: 1 )

Site Footer