ISBN: 978-605-09-1900-4
Sayfa Sayısı: 480
Ebat: 13.5×19.5 cm
Yayın Tarihi: Şubat 2014
Tavsiye edilen perakende satış fiyatı: 35.00 TL
Öğrenme aşkıyla geçti ömrümüz, aşkı öğrenemesek de…
“İstanbul dediğin unutkanlıklar şehri. Orada her şey suya yazılmış. Ustamın eserleri hariç, onunkiler taşa kazınmış. O taşlardan birine bir sır sakladık. Çok zaman geçti üzerinden, nice alametler birikti ama hâlâ orada olmalı, bıraktığımız noktada. Bilmem bulan çıkar mı? Bulsa bile anlar mı? Ustamdan geriye kalan yüzlerce eserden ve binlerce, binlerce taştan bir tanesi var ki, altında gizli Arzın Merkezi.”
Dünü bugüne getiren başarılı bir roman.
Doğan Hızlan, Hürriyet
İnsanın “kendi”ne yaptığı o en zorlu yolculuğa, ince bir tasavvuf damarından
geçen derin bir anlatımla yeni güzergâhlar açıyor Elif Şafak.
Filiz Aygündüz, Milliyet
Sayısız renk ve aşkın iç içe geçtiği şahane bir serüven.
Aycan Aşkım Saroğlu, Cumhuriyet Kitap
Elif şaşırtıcı bir ustalıkla bambaşka bir hayal dünyasına taşıyor okurlarını.
Hakan Çelik, Posta
Ustam ve Ben’i yavaş yavaş okuyun. Romandaki masal tadı hiç bitmiyor.
Tülay Gürler Kurtuluş, Vatan
Yaratıcılığına, çalışkanlığına şapka çıkarttım.
Ayşe Arman, Hürriyet
Aynı bir çiçek dürbününe baktığınız gibi, her farklı açıdan size başka
bir öykü anlatıyor.
Elif Tanrıyar, Milliyet Kitap
Kitabı bir solukta okudum. Bittiğinde farklı bir Osmanlı tarifi bulmanın huzuru
vardı içimde, üstelik harika bir Türkçe ile.
Feyzan E. Top, Dünya Kitap
Yazar, daha önceki romanlarında olduğu gibi daha çok sesini duyuramayanların, azınlıkların, ezilmişlerin ve dışlananların, bir anlamda okuyucusunun iç sesi olmuş.
Müge Akgün, Radikal Kitap
Elif Şafak’ı yakından tanıyınca neden çok okunduğunu daha iyi anlıyorsunuz.
Sadelik, dürüstlük, şeffaflık, hoşgörü ve en önemlisi huzuru, satır aralarında
olduğu gibi sohbetinde de fazlasıyla bulabiliyorsunuz…
Abbas Güçlü, Milliyet
Yazar Hakkında
Strasbourg doğumlu Elif Şafak, çocukluğunu ve gençliğini Ankara, Madrid, Amman, Köln, İstanbul, Boston, Michigan ve Arizona’da geçirdi. ODTÜ Uluslararası İlişkiler Bölümü’nü bitirdi, yüksek lisansını aynı üniversitede Kadın Çalışmaları Bölümü’nde, doktorasını ise siyaset bilimi alanında tamamladı. İlk romanı Pinhan’la 1998 Mevlâna Büyük Ödülü’nü aldı. Bunu Şehrin Aynaları (1999) ve Türkiye Yazarlar Birliği Ödülü’nü kazandığı Mahrem izledi (2000). Ardından her ikisi de çok satan ve geniş bir okur kitlesine ulaşan Bit Palas (2002) ve İngilizce kaleme aldığı Araf (2004) yayımlandı. Med-Cezir’de (2005) kadınlık, kimlik, kültürel bölünme, dil ve edebiyat konulu yazılarını topladı. 2006’da senenin en çok okunan kitabı olan Baba ve Piç yayımlandı. Ardından aylarca satış listelerinden inmeyen ilk otobiyografik kitabı Siyah Süt’ü yazdı. Doğan Kitap tarafından 2009’da yayımlanan Aşk Türk yayıncılık dünyasında önemli bir rekora imza atarak, en kısa sürede en çok satan roman oldu. Tüm eserlerinden seçkiler niteliğinde olan Kâğıt Helva (2009), gazete yazılarından derlediği Firarperest (2010), İngiltere’ye göç etmiş Türkiyeli bir ailenin dramını anlattığı İskender (2011), yine gazete yazılarından derlediği Şemspare (2012) ve yeni romanı Ustam ve Ben 2013 yılında Doğan Kitap tarafından yayımlandı. 2010 yılında Fransa’nın Sanat ve Edebiyat Şövalyesi nişanına layık görülen ve eserleri otuz dile çevrilen Elif Şafak’ın romanları, Viking, Penguin, Rizzoli ve Phebus gibi dünyanın en önemli yayınevleri tarafından yayımlanmaktadır.