Kategoriler: Genel

Zoom’dan ‘hepsi bir arada’ yapay zekâ platformu: Video konferanstan fazlası

Bilhassa pandemi döneminde çalışanlar içinde popülerleşen Zoom’un, yeni platformuyla da ilgi çekmesi planlanıyor. Şirket tüm YZ araçlarını tek bir platformda topluyor.

Geçtiğimiz günlerde duyurulan “YZ ile güçlendirilmiş ortak emek verme platformu” Zoom Workplace, takımlar arası iş akışını geliştirmeye odaklı şekilde tasarlanmış.

Video konuşma şirketi bir süredir rutin işlemleri otomatikleştirmek, konuşmaları özetlemek, hazır ileti şabloları oluşturmak şeklinde takımlar ve müşterileri içinde iş akışlarını kolaylaştırmak için YZ araçları ve özellikleri geliştiriyordu. Geçtiğimiz Mart ayında şirket not alabilen ve toplantılarda yapılması kararlaştırılan mevzuları belirleyen bilen bir YZ destek da piyasaya sunmuştu.

Sadece firmanın teknolojisini geliştirmek için kullanıcılarının verilerinden yararlanma şartı eleştiri mevzusu olmuştu. YZ eğitimi için kullanılan verilerin deposu da son dönemde büyük bir münakaşa mevzusu. Zira bir çok süre bu veriler, şahıs ve kurumlardan izinsiz şekilde alınıyor. Zoom’un Kullanım Şartları güncellemesinde ise “hiçbir süre ses, video yada söyleşi içinde ne olduğu, kullanıcılarımızın izni olmadan modellerimizin eğitimi için kullanılmaz” deniyor.

Zoom Workplace, halihazırdaki YZ Destek (AI Companion) yardımıyla toplantıları planlama ve özetlemeye devam ediyor. Ek olarak kullananların yakındaki toplantılara hazırlanmasını ve yapılanlara yeniden göz atması için Ask AI Companion (YZ Yardımcıya Sor) özelliği de arayüzde içeriyor. Özellik, Zoom’un Meetings, Mail, Team Chat, Notes ve Docs şeklinde uygulamalarından toplanan ve işlenen veriler yardımıyla bunu gerçekleştirebiliyor. Zoom Workplace bununla beraber Microsoft 365 ve Google Workspace şeklinde üçüncü parti yazılımlardan da verileri kullanabiliyor.

Zoom Phone uygulaması da arama sonrası özetler şeklinde YZ güncellemesi alarak, sesli mesajlar ve SMS’lerden mühim detayları alabiliyor.

Zoom’un aslolan tanındığı video konuşma özelliği de düşük ışıklı ortamlar için “YZ portre aydınlatması” şeklinde yeni iyileştirmeler kazanıyor. Kullanıcılar da üretken YZ kullanıp kendi arka planlarını oluşturabilecekler.

Zoom Workplace ve YZ araçları, paralı üyeliğe haiz olanlar için extra ödemeden sunuluyor. Paralı üyeliğin en düşük versiyonu olan Zoom Pro, içinde Meetings, Mail, Calendar ve AI Companion özellikleriyle aylık 15.99 dolardan sunuluyor.


Cecily Mauran’ın haberini Özgür Yıldız Türkçeleştirdi.

Bul-Tikla

Son Yazılar

Babil’in En Zengin Adamı Özeti ve Konusu

Babil’in En Varlıklı Adamı – George S. Clason Tür:KitapYazar:George S. ClasonYayınlanma Zamanı:2018Yayınevi:Butik Mevzusu Kitapta Babil’de…

2 saat ago

Instagram’daki önerilerden sıkıldınız mı? Yeni algoritma özelliği ile tanışın

Çoğunlukla genç Instagram kullanıcıları, kendileri için uygun bir profil olmayan Instagram fenomenlerine yada hesaplarına rastladıktan…

3 saat ago

MacBook’a Netflix indirme nasıl yapılır?

Netflix, geniş film, dizi, belgesel ve program arşivine haiz en iyi çevrimiçi gösterim platformların içinde…

10 saat ago

Rüya Özeti, Konusu ve Karakterleri

Rüya – Ivan Sergeyeviç Turgenyev Karakterler Anlatıcı: Hikâyenin merkezinde yer edinen anlatıcı, adı verilmemiş bir…

10 saat ago

En iyi 7 CD yazma programı

CD yazma programları, dijital dünyada geçmişe köprü kuran, nostaljik bir dokunuş sunan bununla beraber günümüzde…

16 saat ago

Don Toliver – New Drop Şarkı Sözü

[Chorus] Got two girls in the cut And I don't know what to do I…

20 saat ago